Gå til sidens hovedinnhold

Denne går i 60 km/t

- Den er laget ut fra vill fantasi, sier Geir Tore Sandseth om sparken som virkelig sparker unna.

- Den er laget ut fra vill fantasi, sier Geir Tore Sandseth til an.no om den motoriserte sparken som det nok ikke finnes altfor mange av.

Sparken suser bortover området på arbeidsplassen til Geir Tore Sandseth, og det er ikke fritt for at vinden blåser godt i håret når han gasser på. For motoren kan gi god fart. Nærmere bestemt 60 kilometer i timen ifølge eieren.

Julegavespark
Men Geir Tore ser ikke for seg at han kommer til å dure gatelangs med sin nye doning.

- Jeg har så vidt prøvd meg, men den er nå mest laget for moro sier bodømannen, og viser fram sparken som blant annet er laget av en mopedmotor og barnevognhjul.

Hvordan kommer man på ideen med å sette motor på en spark?

- Det var en tid i jula da jeg kjedet meg. Jeg hadde kjøpt spark i julegave til meg selv, men den ble faktisk ikke brukt før etter at det kom motor på den. Jeg har satt pigger på hjulene, men den har best feste når jeg har passasjer på.

Har du flere type Reodor Felgen-rariteter på samvittigheten?

- Jo da, det har vel blitt noe opp gjennom årene.

- Interessant
Men hva sier nå loven om motoriserte sparker. Det ble mye latter både hos Statens vegvesen og hos politiet da de fikk spørsmål fra an.no om hvilke regler som gjelder for spark med motor.

- Interessant, sier først den ene hos politiet, som er usikker på hvem han skal sette over til. Han prøver først politivakta.

- Skal vi se. Kanskje Utrykningspolitiet er rette vedkommende?

Førstemann her gir fra seg litt humring før vi blir satt videre til sjefen, Tore Jeremiassen. Også han ser det humoristiske i en motorisert spark, men mener at egentlig er det en sak for veivesenet. Han tror likevel ikke dette er et problem han vil støte på for ofte.

- Nei, det tror jeg ikke, men om den skulle være en trafikkfarlig, må vi stoppe den.

Lite erfaring
Hos teknisk avdeling hos Statens vegvesen har de heller ikke vært borti fenomenet motorisert spark. Frode Johansen trekker på smilebåndet mens han får vite at det handler om litt mer enn seks kilometer i timen, som er regelen for motorisert leketøy.

- Da handler det blant annet om veitrafikklovens paragraf tre. Den sier blant annet noe om forsvarlig og aktpågivende kjøring.

Hvis dere møtte denne etter veien, hva ville dere gjøre?

- Vi ville se etter lys og bremser og at alt skal være i henhold til forskrifter.

Hvis mange uttrykker interesse for motorisert spark, kan kanskje Geir Tore få et marked her ...

Les flere nyheter fra Avisa Nordland

Reklame

Her kan du levere Vikinglotto