Gå til sidens hovedinnhold

Denne krabaten mørkla halve bygda

- Det er ikke uvanlig at dyr sørger for strømbrudd, sier infosjef i Hafslund.

Torsdag skjedde det igjen, denne gang i Aurskog-Høland. Kundene i områdene Lierfoss, Mangen og Ovlien sto igjen uten strøm etter at en mår hadde kommet seg inn til feil sted, skriver RB.no.

- Det er helt riktig at vi fant en død mår på stedet der strømmen kortsluttet. Dyret var fortsatt varmt da vi fant det, så måren hadde nok kortsluttet høyspenten, opplyser Informasjonssjef Morten Schau i Hafslund.

- Ikke uvanlig

Ifølge Schau er det slett ikke uvanlig at dyr forårsaker strømbrudd.

- Nei, det er noe vi opplever fra tid til annen og slett ikke uvanlig. Noen ganger er det bevere som feller trær over linjene, andre ganger sørger fugler for kortslutning. Det hender også at rotter og katter krabber inn i transformatorstasjoner, sier Schau.

Den nå døde måren sørget for fullstendig strømstans over et større område i Aurskog-Høland. Til sammen ble 560 kunder berørt.

- Hva som nøyaktig har skjedd er usikre på. Muligens kan det være en følgefeil av det måren gjorde, sier han.

Jobber med saken

Strømmen falt ut klokka 08.21. Da RB snakket med Hafslund i 10.30-tida, hadde rundt 100 av kundene fått strømmen tilbake.

- Det er et veldig stort område, men det er veldig spredt mellom kundene der. Vi jobber med å koble inn strømmen og har godt med folk som jobber med dette, sier informasjonssjefen.

- Når er strømmen tilbake?

- Det er vanskelig å si, men vi har som sagt godt med mannskaper der oppe, svarer han.

Taper mange tusen

For enkelte av sagbrukene i området betyr strømbruddet store tap av inntekter.

Rb.no klarte ikke å komme i kontakt med de ansvarlige ved Eidskog Stangesskovene Vikodden. Men selskapets daglige leder Leif Arve Ulfsbøl ved hovedkontoret på Skotterud sa i 11-tida at de påføres store inntektstap.

- Alt står stille der oppe og det betyr et økonomisk tap for bedriften, sier han.

- Hvor mye taper dere?

- Det klarer jeg ikke å ta på strak arm. Vi har rundt 15 personer som ikke får jobbet og vil muligens tape 20.000 til 30.000 kroner per time, sier han.

- Vet dere når strømmen kommer tilbake?

- Nei. Våre folk kommer bare til en automatisk telefonsvarer når de kontakter Hafslund, svarer han.

Les flere nyheter fra Romerikes Blad.

Reklame

Tilbud: Nå får du 15 GB til kun 299 kroner i måneden