*Nettavisen* Nyheter.

Denne mannen er livsfarlig

Politiet advarer mot å ta kontakt med drapsdømte Kjell Rune Rotenes (33) som er på rømmen.

22.08.06 10:04

Den drapsdømte fangen Kjell Rune Rotenes (33) var innlagt på sikkerhetsavdelingen ved Sandviken sykehus i Bergen da han rømte mandag ettermiddag.

Politiet i Hordaland etterlyser nå mannen med navn og bilde, og advarer folk mot å ta direkte kontakt med ham.

I stedet bes publikum som kan ha observasjoner som er interessante for politiet, om å ringe politiet i Hordaland på 02800.

Se web-TV her

- Ingen observasjoner
Bilen Rotenes forsvant i ble sett av vitner og hadde prøveskilter.

- Vi har ikke fått inn nye observasjoner av bilen, opplyser operasjonsleder Kjell Tore Aarnæs ved Hordaland politidistrikt til TV 2 Nettavisen tirsdag morgen.

Politiet har i hele natt hatt styrker ute som leter etter mannen og de har fått inn flere tips. 33-åringen hadde på seg en sort singlet, mørke shorts og solbriller da han forsvant.

Avdelingen hvor Rotenes var innlagt er forbeholdt de farligste pasientene. Avdelingen har rundt ti pasienter som behandles av nær 50 pleiere. Fredag ettermiddag klarte 33-åringen likevel å lure to pleiere under en handletur ved Maaseskjæret.

- Virket planlagt
Idet Rotenes forsøkte å avlede pleierne, kjørte en bil opp på siden av de, og 33-åringen hoppet inn: - Det virket planlagt, sier avdelingsleder for sikkerhetsavdelingen, Siri Nome til iBergen.no.

Rotenes ble dømt til tvungen psykisk behandling i juli i fjor etter at han kastet kameraten sin på sjøen i det han selv hevdet var en vikingduell. Kameraten druknet i det iskalde vannet.

- Jeg er en vikingsønn
Rotenes uttalte i retten at han ikke angret på drapet, men at han synes synd på de etterlatte.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Jeg er en vikingsønn, og er på tinget hos høvdingen nå. Jeg er klar til å ta min straff på mellom 10 og 21 års fengsel, sa han da rettssaken mot ham startet.

Avdelingsleder Nome ved Sandviken sykehus forteller at mannen blir mer og mer farlig, jo lengre han går uten legetilsyn og medisiner. Han kan være spesielt farlig om han ruser seg.

Nome innrømmer overfor Bergens Tidende at sykehusets vurderingsevne har sviktet da 33 år gamle Rotenes ble tatt med på luftetur.

Drapstrusler
Tidligere i sommer framsatte 33-åringen alvorlige drapstrusler mot en 34 år gammel pasient som er siktet for drapet på Ingvild Myking (37) og seksuelt misbruk av en ti år gammel jente.

Også denne drapssiktede pasienten var på rømmen fra Sandviken sykehus da han skal ha begått drapet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.