*Nettavisen* Nyheter.

Denne skolen elsker studentene

Norges mest populære studiested er...

19.09.08 14:34

(BiipMag.no): Resultatene fra den årlige studentundersøkelsen Universum er klare. Og i år kårer undersøkelsen den høyskolen eller det universitetet i Norge med flest fornøyd studenter. Og vinneren er Norges Handelshøyskole (NHH) i Bergen.

For når hele 91 prosent av de spurte svarer at de er svært eller veldig fornøyd, så troner NHH på toppen av listen. Og det er et godt stykke ned til andreplassvinner NTNU i Trondheim. Der svarer 84 prosent av studentene det samme.

Mer fra BiipMag.no:
- Bytt ut kebaben
Kjendisdatter i CSI:NY
Hot eller fortsatt not?
- Hun kommer til å dø snart
Norges nye superstjerne?

Fornøyd rektor
NHH-rektor Jan I. Haaland er veldig fornøyd med å suse forbi konkurrentene.

- Dette er veldig gledelig. Disse tallene reflekterer også det inntrykket vi har fra våre egne undersøkelser om at studentene er fornøyd med å ha NHH som studiested, sier Haaland til BiipMag.no.

Han tror NHHs suksess skyldes flere ting.

- Jeg tror det er den helheten vi har; høy kvalitet på utdanningene vi tilbyr, et svært godt sosialt miljø blant studentene våre og fine omgivelser. I tillegg har vi også en sterk internasjonal status. Og det styrker jo både kompetansen og det kulturelle ved skolen, sier Haaland.

Borte også bra
Undersøkelsen viser også at norske studenter i utlandet er fornøyd med sine læresteder. Hele 83 prosent av utenlandsstudentene svarer at de er fornøyde eller veldig fornøyde med sitt lærested.

- Studenter flest fornøyd
Norske studenter er generelt fornøyde, tror Jarle Halland i Universum, organisasjonen bak undersøkelsen.

- Vårt inntrykk er at de fleste er godt fornøyde med sine læresteder. For eksempel så hadde skolen med flest misfornøyde, 19 prosent, likevel over 50 prosent fornøyde elever, sier Haaland til BiipMag.no.

Siste fra BiipMag. no: Gå til forsiden her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.