Denne tomta koster minst 7,5 mill

Foto: Fra prosjektet

Før markedsføringen har kommet skikkelig i gang, har Tvedestrand kommune fått inn et bud på 7,5 millioner kroner på et 12,4 mål stort område ved Hagefjordbrygga.

31.10.11 21:28

Daglig leder i kommunens utviklingsselskap Tvedestrand Vekst AS, Solveig Røvik, forteller at det er en lokal aktør som har lagt inn et bud på 7,5 millioner kroner på det sjønære tomteområdet. Det er en halv million kroner over prisantydning.

Men Røvik håper prisen blir enda høyere.

- Vi kjører nå på for fullt. Blant annet blir det annonsering i Dagens Næringsliv, sier hun til Tvedestrandsposten.

Selges av ABC-megler
Tvedestrand Vekst har gitt eiendomsmegler Anny Grethe Hauge i ABCenter oppdraget med å selge eiendommen, som ligger midt mellom Tvedestrand og Lyngør. Her kan det bygges opptil 13 fritidsboliger. Dessuten følger det med 13 båtplasser og 13 parkeringsplasser.

Det er i hovedsak kommunen som eier området, men politikerne har bestemt at Tvedestrand Vekst skal gjennomføre salget. Solveig Røvik regner med at eiendommen har fått ny eier innen utgangen av novembeer.

242 båtplasser
Salget av de sjønære tomtene er en viktig bit av en større utvikling av Hagefjordbrygga. Tvedestrand Vekst har nå startet forhandlinger med de aktørene som har lagt inn anbud på et småbåtanlegg med 242 båtplasser, samt en ny molo.

- I løpet av en ukes tid er det klart hvem som får dette oppdraget. Småbåthavna skal stå klar til påske neste år, så det haster å komme i gang, sier Røvik.

Stor investering
Å få på plass det nye båtanlegget og moloen vil koste i overkant av 10 millioner kroner. De fleste båtplassene er nå solgt. De som har sikret seg plass, må betale et innskudd på 30.000 kroner per meter brygge, pluss en årlig leie på 800 kroner per bryggemeter.

- Men vi har fremdeles noen få plasser igjen, så de som er interessert kan bare ta kontakt, sier Røvik.

Servicebygg
Lederen i det kommunale utviklingsselskapet antar at utbyggingen i hyttefeltet vil ta til kommende vår. Ifølge prospektet er rammetillatelsen på plass, men den som kjøper området må selvsagt søke om byggetillatelse.

I tillegg til hytter og småbåthavn, skal også kaien forbedres. Her skal det dessuten oppføres et servicebygg for skyssbåtene til Sørlandets Maritime.

Marina og butikk
- I tilknytning til servicebygget er planen å bygge et marinaanlegg og en storkiosk eller liten butikk. Hele området skal dessuten forskjønnes, opplyser Solveig Røvik.

Hun regner med at et servicebygg og marina kan stå klart sommeren 2013.

Denne saken er levert av Tvedestrandsposten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.