RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Departementet godkjenner østlig innfartsvei til Tromsø

Kommunal- og moderniseringsdepartementet har godkjent kommunestyrets ønske om en ny innfartsvei til Tromsø på østsiden av Ramfjorden.

– Hvor E8 inn mot Tromsø skal gå har vært diskutert i 30 år. Nå var det på tide å fatte en beslutning. Jeg har lagt vekt på lokale avveininger og en helhetlig vurdering av mulighetene for fremtidige veiløsninger i regionen, sier kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner i en pressemelding.

Tromsø kommunestyre vedtok i mars 2014 kommunedelplan for Ramfjord. Kommunestyret går her inn for å legge innfartsåren til Tromsø på østre side av Ramfjord.

Statens vegvesen, Riksantikvaren, Sametinget og fylkesmannen hadde innsigelse til trasévalget. Innsigelsene var begrunnet i samfunnsmessige kostnader, fredede fangstgroper for villrein og biologisk mangfold. Innsigelsene er ikke tatt til følge.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere