RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Derekas mor vitner i retten

Foto: Foto: Foto Knut Falch / SCANPIX
Sist oppdatert:
Støttet av sin søster kom moren til Dereka Maria Mikula til tingretten. I dag skal hun fortelle hvordan hun opplevde datterens forhold til den tiltalte 20-åringen.

Sammen med søsteren Elisabeth Rukan og hennes mann Rune ankom Derekas mor Ytre Follo tingrett fredag.

Derekas mor Anne Rukan var torsdag tilhører da moren til den drapstiltalte 20-åringen vitnet i retten. I dag skal hun selv fortelle om den vonde tiden etter drapet. Rukan har ikke snakket offentlig etter drapet på sin 16 år gamle datter 15. mars i år.

Fikk telefon
Om kvelden lørdag 15. mai fikk Anna Rukan en telefon fra Derekas venninne Jeanette Paulsen. Venninnen skulle sove over hos Dereka, men hadde ikke hørt noe fra henne. TV 2 Nettavisen skrev torsdag om hvordan venninnen gikk bort i huset og fant Dereka død.

Under etterforskningen kom det fram at moren til Dereka mislikte at datteren hadde kontakt med 20-åringen. Gutten er nå tiltalt for å ha brutt seg inn i leiligheten i Sonsveien og drept og voldtatt Dereka.

Dereka var sur på tiltalte
Bestevennen til Dereka sa i retten fredag at Dereka virket lei den tiltalte før drapet, skriver NTB.

- Jeg husker ikke hva det var. Hun sa noe om at han hadde oppført seg barnslig eller noe sånt. De kranglet mer enn de hadde gjort tidligere, sa gutten. 16-åringen sa at den tiltalte var en grei kar, men at han hadde temperament.

Nabo hørte ikke bråk
Tidligere fredag vitnet naboene til Derekas familie. Dereka bodde i en sokkelleilighet i en enebolig i Son sentrum. Drapsnatten hørte ikke naboene noe bråk fra leiligheten til tross for at det var svært lytt mellom leilighetene.

- Vi reagerte med en gang på at det var lydt mellom leilighetene da vi flyttet inn, sa Per Eikeland i retten. Han sa at både han og kona la seg i halv to tiden natt til 15. mars. Heller ikke hunden i huset reagerte på bråk denne natten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere