RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Derfor ble han siktet

Sist oppdatert:
- Forholdene han er siktet for gjelder masturbering og oralsex, sier advokat Tor Erling Staff som forsvarer Lommemannen.

Lommemannens forsvarer, advokat Tor Erling Staff, skal lørdag formiddag møte klienten sin på Ila fengsel i Bærum kommune. Staff vil foreløpig ikke si noe om hvordan den 55-årige bergensmannen har reagert på pågripelsen og siktelsen mot ham.

- Siktelsen omfatter åtte forhold der det skal ha vært seksuell kontakt med gutter som er for unge. Det er snakk om masturbering og oralsex. I tillegg er han siktet for tre forsøk på å få seksuell kontakt med for unge gutter, sier Staff til Nettavisen.

Forholdene siktelsen omfatter skal ha funnet sted i 2003 og 2006.

- Overraskende
Lørdag kom også Oslo-ordfører Fabian Stang (H) på banen i Lommemannen-saken. Han sier til VG Nett at han vurderer å anmelde Tor Erling Staff for å forherlige et straffbart forhold. Årsaken er at han mener at Staff fremstiller Lommemannens handlinger som «enkle og mindre ting» og derved forherliger seksuelle overgrep mot barn.

- Det er litt overraskende at ordfører Stang uttaler seg om dette. Vi kan nok vente oss litt av hvert skøyeraktig fra den kanten fremover. Han må gjerne benytte sin rett til å inngi anmeldelse mot meg, men det forteller jo en hel del om Stangs forhold til ytringsfriheten. Og jeg syns det er betenkelig at osloordføreren går inn i de fordømmendes rekker. På den annen side så har Stangs utspill en verdi, for han spisser jo det hele til, og det kan være bra, sier Staff.

- Noe er alvorlig
- Har du forherliget de straffebare forholdene din klient er siktet for?

- Nei, jeg har bare kommet med en alternativ tenkning i forhold til en forhåndsdømmelse og heksejakt som er helt unik. Her har hele folket deltatt i etterforskningen og min klient har blitt en felles fiende. Han har blitt fremstilt som den ondeste og mest livsfarlige personen i landet, sier Staff.

Staff mener at han er i sin fulle rett til å stille spørsmål ved alvorlighetsgraden i forholdene 55-åringen er siktet for.

- Noe av det han er siktet for er alvorlig. Men det som på en måte har vært varemerket i saken - at noen fomler i lommene hans, hvor alvorlig er egentlig det? Det fremstilles jo som om det er det verste på jord og psykologene snakker om at det gir store skadevirkninger og ødelegger unger. Min mening er at disse synspunktene er et utslag av puritanisme og skrekk for seksuallivet, sier Staff.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere