*Nettavisen* Nyheter.

Derfor ble knivmannen løslatt

Til tross for at mannen var dømt for drap, øksevold og ran, ble han prøveløslatt av Borgarting lagmannsrett. Les løslatelses-dommen her.

25.04.06 14:56

Det var i november 2003 av Borgarting lagmannsrett valgte å prøveløslate den 37 år gamle mannen.

Dommen kan du lese i sin helhet her (pdf-fil)

Der blir en dom på to og et halvt års fengsel og to års sikring omgjort til syv års forvaring. Samtidig blir han prøveløslatt på vilkår om behandling.

Bakgrunnen for prøveløslatelsen var at 37-åringen det siste halvåret hadde latt seg frivillig behandlet i lukket anstalt og «med god fremgang», som det het i dommen. Prøvetiden ble satt til fire år.

Dømt for pappa-drap
Mannen er fra før av blant annet dømt for drap på sin egen far og gjentatt vold og trusler mot sin mor og tante.

Les om mannens voldshistorie her

Nå pågår en storstilt jakt på mannen, etter at han langfredag knivstakk en person etter at han hadde knust vinduer på Vestbanen. Vedkommende som ble knivstukket hadde påpekt vindusknusingen, og ble derfor knivstukket av 37-åringen.

- Vi driver en intensivert jakt på mannen, sier politioverbetjent Finn Abrahamsen i Oslo politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Han opplyser at det hele tiden får inn tips, og at mannen etter all sansynlighhet fortsatt oppholder seg i Oslo-området.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Politiet

- Folk er redde
Tirsdag ettermiddag rykket politiet ut ette tips om at 37-åringen befant seg på en trikk på Bislett i Oslo.

- Får hele tiden inn tips fra folk rundt om i Oslo. En del folk er redde, man kan godt si det slik. Men siden vi anser mannen som farlig, må vi gjøre det på denne måten, sier Abrahamsen.

Abrahamsen sier 37-åringen ikke har vært i noen kontakt med verken politiet, sin tidligere advokat eller sin familie de siste dagene.

Politiet tror ikke han har forlatt landet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag