RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Marte Ingul/Nettavisen)

Derfor satte jeg foten ned

Sist oppdatert:
- Hydro-saken avdekker et verdiskille i politikken, mener næringsminister Dag Terje Andersen.

I et nyhetsbrev fra Arbeiderpartiet heter det at Hydro-saken representerer et verdiskille i norsk politikk.

- Arbeiderpartiet deler folks rettferdighetssans. Derfor har denne regjeringen satt foten ned for nye, gullkantede opsjonsavtaler i bedrifter hvor staten er medeier, sier næringsminister Dag Terje Andersen.

Fra klokken 17.00 kan du følge pressekonferansen etter at sentralstyret i Ap har drøftet Hydro-saken.

Han forteller at regjeringen er imot opsjonsavtaler, og at makten derfor vil bli lagt i hendene til generalforsamlingen – og ikke styret – i fremtidige saker om opsjoner. I tillegg understreker han at regjeringen vil opptre ryddig og respektere inngåtte avtaler, men at regjeringen har fastsatt nye retningslinjer som sier klart nei til nye opsjonsordninger.

Videre heter det at Andersen er forundret over partiene H og Frp.

- Det er bare to måneder siden vi behandlet dette spørsmålet i Stortinget og de kunne sagt klart nei til opsjoner. Istedenfor markerte de en uklar holdning til dette. Hvorfor kan de ikke vedstå seg dette nå, når alle ser hvor totalt urimelig disse avtalene slår ut?, spør Andersen.

Han understreker at regjeringen aldri ga sitt samtykke til de enorme utbetalingene, men at de på bakgrunn av den informasjon departementet hadde i juni, forutsatte at ordningen skulle avvikles uten at det ble betalt ut en eneste krone mer enn det som var nødvendig.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere