*Nettavisen* Nyheter.

Derfor spikret han eksmannen

Mannen var så rasende på kjærestens eksmann at han spikret ham fast til en kommode med firetoms spiker.

11.04.07 22:47

Nå er han dømt til to års fengsel i Sunnmøre tingrett.

Dramaet utspant seg hjemme hos eksmannen i Sula kommune natt til 3. april i fjor.

Midt på natta banket den 39 år gamle mannen og to andre menn på døra til mannen. 39-åringen skal nemlig over lang tid ha bygget opp aggresjon overfor kjærestens eksmann.

I forkant av hendelsen hadde aggresjonen utviklet seg til hat.

Hentet fram spiker
Besøket ble alt annet enn hyggelig for eksmannen. Idet han åpnet døra ble han sprayet i ansiktet med et blått markeringsmiddel, før han ble blendet av en lommelykt.

Det utviklet seg umiddelbart til et basketak mellom 39-åringen og eksmannen, og eksmannen ble påført flere harde slag med lommelykten. Han ble også sparket flere steder på kroppen, og ble truet med en tapetkniv.

En av hovedårsakene til aggresjonen var at den nye kjæresten mente eksmannen hadde tilranet seg 72.000 kroner fra sin tidligere kone. Mens han satt i en stol skal 39-åringen ha sagt at han skulle sende folk på ham hver uke til beløpet var betalt.

«Da X mente at fornærmede ikke tok det han sa på alvor, hentet han frem et par fire tommers spiker fra lomma og en hammer som han hadde hatt liggende i bilen. Det hadde da i hvert fall gått fem minutter siden volden startet», heter det i dommen fra Sunnmøre tingrett.

Skrek av smerte
Mannen tvang konas eksmann til å legge en hånd på en kommode som sto i stua.

«Hånda ble spikret godt fast. Senere ba X om den andre hånda til fornærmede, noe fornærmede i utgangspunktet var svært uvillig til. Det holdt imidlertid for tiltalte å rykke litt til i den hånda som var fastspikret, før fornærmede lystret. Den andre hånda ble deretter lagt frem og fastspikret til kommoden», står det i dommen.

Mens mannen satt fastspikret til kommoden fortsatte den 39 år gamle mannen volden mot ham. Blant annet brukte han hammerens bredside som slagvåpen mot mannens bakhode.

Mannen hylte og skrek av smerte, og trodde han ville dø.

Etter om lag fem minutter fjernet derimot mannen spikrene, og retten mener det er sannsynlig at de to andre medtiltalte mennene bidro til at 39-åringen «på skikkelig snekkervis» løsnet spikrene fra hendene.

Sint for angivelig voldtekt
I tilegg til raseri på grunn av penger, var bakgrunnen for raseriet også at fornærmede før hendelsen hadde gitt barnevernet ufordelaktige opplysninger om ekskona til barnevernstjenesten.

Han skal dessuten ha vært rasende fordi kjæresten hadde fortalt om en voldtekt som hun angivelig hadde blitt utsatt for av eksmannen.

Samlivsbruddet mellom de to skal ha vært komplisert, og eksmannen ble på et tidspunkt ilagt besøksforbud overfor sin fraskilte kone.

- Klare elementer av tortur
Etter at gjerningsmennene stakk fra eksmannens bolig, ringte han sin søster, som igjen kontaktet politiet og ambulanse.

Kort tid etterpå ble de tre pågrepet av politiet, og hovedsiktede la da alle kortene på bordet.

Eksmannen har ikke fått noen varige fysiske men etter hendelsen,

«For retten fremstår de psykiske ettervirkningene av episoden å være de som har satt dypest spor. Fornærmede slet med depresjoner i flere måneder etter hendelsen og var i psykisk ubalanse», står det i dommen.

Tingretten beskriver handlingen som gruoppvekkende og brutal, og mener spikringen har klare elementer av tortur.

Mannens to medhjelpere er dømt til henholdsvis sju og fire måneders fengsel.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.