RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Derfor tente Siv

Sist oppdatert:
Her kan du se hva Bellona-Hauge sa som fikk Siv Jensen til å gå i sinne.

- Det mest provoserende han sa, er at norske politikere ikke er så viktige for Bellona siden han jobber for miljøet via EU, sier forskningsdirektør Knut H. Alfsen i Cicero, senter for klimaforskning, til Nettavisen.

Frp-formann Siv Jensen forlot en klimadebatt fly forbannet i Ingeniørenes Hus i Oslo torsdag. Det har vært uklart om det var personangrep som fikk Siv Jensen til å forlate debatten i sinne.

Men Alfsen avviser overfvor Nettavisen at Hauge kom med noen personangrep på Siv Jensen.

Det var etter en opphetet ordveksling med Bellonas Frederic Hauge, at det til slutt rant over for Jensen.

- Jeg vil ikke diskutere mer før du har gjort noe med ditt oppblåste selvbilde, sa Siv Jensen til Hauge før hun gikk.

- Bør lære folkeskikk

Siv Jensen vil ikke overfor Nettavisen fortelle hva Hauge sa som gjorde henne så sint. Jensen sier at gikk fordi hun syntes det var nødvendig å sette en grense for Fredric Hauge.

- Jeg syntes det var på tide å si ifra om at han bør lære seg en viss grad av folkeskikk. Jeg håper han tar lærdom, jeg vil gjerne møte ham igjen, sier Jensen til Nettavisen.

- Personer som var på møtet sier at Hauge ikke kom med personangrep. Opplevde du det samme?

- Nei, jeg synes ikke det. Måten han opptrådte på var helt unødvendig. Jeg har deltatt i tusen debatter i mitt liv, og jeg tåler å bli sagt imot. Det må jeg gjøre, ellers er jeg på feil hylle i livet. Men Hauge hadde en ubehøvlet oppførsel som var helt unødvendig, sier Jensen.

- Fredric Hauge i vanlig stil

Men Alfsen, som selv satt i panelet, sier at det var en vanlig temperatur på debatten.

- I og for seg var det Fredric Hauge i vanlig stil, han var verken verre eller bedre enn det han pleier å være. Jeg opplever det slik at dette er en debatt mellom Siv Jensen og Fredric Hauge som har bygd seg opp over tid. De har deltatt i en rekke debatter sammen tidligere og dette var mer en slitasje framfor et enkeltutsagn, sier forskningsdirektøren.

Alfsen har vært i debatter der det har gått langt hetere for seg enn klimamøtet på Ingeniørenes Hus.

- Jeg kan ikke si at jeg skjønner at Siv Jensen gikk sett i lys av andre debatter der det har gått kraftigere for seg. Debatten var på sett og vis en underlig setting der det også var enighet om at det blant annet er riktig å sette en pris på karbonutslipp og at det bør brukes mer penger til forskning og utvikling av klimatiltak, sier han.

- Overrasket over at hun gikk
Kommunikasjonssjef Elise Lindbæk i Eksportfinans var også på klimamøtet. Selskapet eies av staten og banker som operer i Norge og arrangerte debatten sammen med det statlige Garantiinstituttet for eksportkreditt (GIEK). Lindbæk sier at hun opplevde debatten som ryddig.

- Jeg opplevde det som en grei og saklig debatt. Panelet diskuterte hva en skal gjøre for å møte klimautfordringene. Fredric Hauge kom med sine argumenter og Siv Jensen svarte. Det at hun gikk kom som en overraskelse for meg, sier Lindbæk til Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere