RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix/Alf Ove Hansen

Derfor tilsto han Nokas-ranet

Sist oppdatert:
Både politiet og advokat Harald Stabell bekrefter i dag at Lars Erik Andersen har tilstått Nokas-ranet.

Det sier Andersens advokat Harald Stabell til TV 2 Nettavisen.

- Orker ikke å lyve
Andersen har begrunnet sin forklaring med at han ikke lenger orker å lyve og at han nå ønsker at sannheten skal komme fram.

- Han gjør også dette av hensyn til familen Klungland, sier Stabell til TV 2 Nettavisen.

Politimann Arne Sigve Klungland ble som kjent skutt og drept under Nokas-ranet. Ifølge Andersen vet alle som var med på ranet, hvem som skjøt politimannen.

Avhørene med Lars Erik Andersen ble innledet i forrige uke. Andersen har redegjort for sin egen rolle i ranet og han har erkjent straffskyld for dette. Han har imidlertid ikke erkjent straffskyld for dødsfølgen, eller at han var en del av en organisert gruppe.

Navngir drapsmannen
Rogaland politidistrikt sendte tirsdag ettermiddag ut en pressemelding om saken. Meldingen er skrevet i samråd med Stabell. I meldingen heter det: «Andersen har i tillegg navngitt den personen som skjøt og drepte Arne Sigve Klungland».

- Av hensyn til etterforskningen ønsker vi ikke å si hvem han her utpekt, sier Stabell.

- Lars Erik Andersen har fortalt om sin rolle i saken. Nå oppfordrer han resten av ranslaget til å angi drapsmannen. Alle bør fortelle hvem det er, sier Stabell.

Tirsdag ettermiddag undertegnet Lars Erik Andersen de nye avhørene med Kripos. Politiet bekrefter at han har tilstått sin egen rolle, men verken etterforskerne eller advokat Stabell ønsker å kommentere hvem Andersen har angitt som drapsmann.

- Identiteten blir gjort kjent
Til NTB sier Stabell at identiteten den utpekte vil bli kjent når notatene fra tirsdagens avhør legges inn i saken. Det betyr at også de andre forsvarerne får innsyn i det Andersen har forklart. Ifølge Stabell vil dette trolig skje rett over påske.

Ikke redd
- Han frykter ikke represalier, og er ikke redd for sitt liv. Han har hatt det forferdelig i to år, det er samvittighetsgrunner som nå gjør at han tilstår, sier Stabell til TV 2 Nettavisen.

Advokat Harald Stabell understreker at strafferabatt ikke har vært noe tema i saken.

- Det har vært noe tema. Det er ikke inngått noen avtale om strafferabatt, fastholder Stabell.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere