Gå til sidens hovedinnhold

Desperat elgkalv hoppet i døden

Etter å ha blitt fulgt av en bil i nærmere to kilometer, valgte elgen å hoppe over rekkverket brua. Der endte den sitt liv.

ETNEDAL (OA): Onsdag kveld ble en elg jaget eller presset foran en bil i over to kilometer, før den til slutt var så desperat at den hoppa utfor rekkverket på brua på Hølabrue mellom Steinsetbygda og Flatøygarden og og falt 6-7 meter rett i døden.

– Der landa den på ryggen og brakk muligens nakke eller rygg. Den hadde uansett ikke klart å komme seg opp ved egen hjelp, sier leder i fallviltgruppa i Etnedal, Hans Solbrekken Ruud, til Oppland Arbeiderblad.

– La dem få tid på seg til å komme seg ut av veien og ikke stresse dem unødig. Skulle man likevel være uheldig å kjøre på dyr så må man umiddelbart varsle politiet. Å stresse dyrene unødig og forfølge dem kan også være straffbart, sier han.

– Hjorteviltet strever voldsomt og bruker mye energi bare på livsopphold i disse snømengdene. Det har blitt observert flere selvdøde dyr så langt i vinter og mange dyr trekker inn i vegen og blir påkjørt. Vi vil derfor sterkt oppfordre trafikanter og folk generelt til å ta ekstra hensyn til viltet, sier han.

Se flere saker i Oppland Arbeiderblad

Kommentarer til denne saken