*Nettavisen* Nyheter.

Det siste hun hørte var et skrik - rett etter var bestevennen død

Bestevenninnen som når er 15 år gammel og de nærmeste vennene av familien, har aldri slått seg til ro med at den syv år gamle jenta døde på grunn av selvpåført kvelning. Foto: Tom Erik Holland/Telemarksavisa

Bestevenninnen og de nærmeste vennene av familien har aldri slått seg til ro med at den syv år gamle jenta døde på grunn av selvpåført kvelning.

30.09.15 12:18

Det var fredag i forrige uke det ble kjent at politimesteren i Telemark i samråd med statsadvokaten har besluttet å gjenåpne saken hvor en syv år gammel jente ble funnet kvalt i leiligheten hun bodde i sammen med foreldrene og to søsken, skriver Telemarksavisa (TA).

Bakgrunnen for gjenopptagelsen er at man skal ha avdekket mangler ved politiarbeidet som ble gjort i 2009.

Merker på halsen

TA har snakket med flere mennesker som kom til da den syv år gamle jenta ble funnet kvalt. Alle forteller om tydelige merker rundt jentas hals.

Etter det TA erfarer skal ikke politiet ha funnet gjenstander på stedet som de umiddelbart knytter til kvelningen.

Bakgrunn: Gjenåpner sak hvor syvåring ble funnet kvalt

Natten før hun ble funnet kvalt hadde den avdøde syvåringen besøk av en god venninne på overnattingsbesøk. Denne jenta som nå er 15 år, har TA intervjuet med sammen med moren.

- Datteren min kom hjem fra overnattingsbesøket og fortalte om at hun ble bedt på å forlate leiligheten. På vei ut hørte hun skrik og høylytt krangel. Hun var hjemme i fem minutter før hun gikk bort til dem igjen, da var syvåringen bevisstløs og ble båret rundt i gangen av moren sin, forteller venninnens mor til TA.

Politimester Rita Kilvær: - Det var visse likhetstrekk i sakene

- Ikke tatt seriøst

Venninnen som var da jevngammel med den avdøde jenta fikk beskjed om å ringe etter ambulanse.

- Ambulansefolka trodde ikke på meg, forklarer jenta.

Etter dette sprang jenta hjem for å hente moren.

- Jeg sprang over til deres leilighet og fant jenta bevisstløs på gulvet i gangen, jeg ringte etter ambulanse og startet umiddelbart med hjerte- og lungeredning, sier moren.

Jenta som i dag er 15 år og som var på overnattingsbesøk, forklarte seg i dommeravhør i 2009. Moren som var førstemann på stedet har ikke formelt blitt avhørt av politiet.

- I ettertid har jeg hørt flere versjoner rundt hva som skal ha skjedd i leiligheten, men jeg har hørt at når man er sjokk så kan man endre forklaring og si forskjellige ting, sier hun.

Les også: Bekrefter nye opplysninger

- Vi føler ikke at politiet tok dette seriøst, vi føler at hendelsen har blitt dysset ned, forteller en kvinnelig nabo og nær venn av familien til den avdøde jenta.

Heller ikke denne kvinnen er avhørt av politiet.

– Jeg var den første hun ringte til

Familien til den døde syvåringen kom til Norge fra et krigsherjet land i Midtøsten på starten av 2000-tallet og knyttet tett kontakt med nabokvinnen og mannen hennes. Blant annet skal den avdøde datteren ha feriert sammen med naboparet flere ganger.

- Moren hennes og jeg var venninner, vi stod hverandre nær, hun kalte meg tante og mannen min for onkel, forteller nabokvinnen.

Nabokvinnen var også den første syvåringens mor ringte etter at datteren hennes mistet bevisstheten.

- Jeg var den første hun ringte til, jeg skjønte ikke hva hun sa, hun ringte tre ganger før jeg oppfattet ordet "død", forteller nabokvinnen.

Hun sprang bort for å hjelpe til. Da hun kom frem så hun syvåringen ligge bevisstløs i gangen.

I likhet med moren til bestevenninnen håper naboparet nå på at politiets gjenåpning av saken vil kaste lys på hva som egentlig skjedde i leiligheten.

Her kan du lese flere nyheter fra TA.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.