*Nettavisen* Nyheter.

Det snør, det snør

Snøen lavet ned i deler av landet fredag morgen, og flere steder er det meldt om glatte veier.

16.09.05 09:39

Har det snødd der du bor? Send mms-bilder til 1984. Kodeord: NATIPS. Bilder kan også sendes til vaktsjef@nettavisen.no.

Veimeldingssentralen hos Statens vegvesen melder fredag morgen at det er er svært glatt over Strynefjellet, og Gamle Strynefjellsveien er stengt på grunn av snø. Snødekke har også ført til glatte veier over Saltfjellet, Korgfjellet, Kråkmofjellet og Kvenangsfjellet. På Bjørnfjell og Ombukta er det også glatt i dag.

Riksvei 63, Trollstigen, i Møre og Romsdal er stengt på grunn av uvær.

Se de siste veirapportene her

- Jeg var oppe i halv fem-tida og så at det var lysere enn vanlig ute. Nå ligger det fem centimeter snø ute, og det laver fortsatt ned, sier Geir Ole Eliassen i Sulitjelma til TV 2 Nettavisen fredag morgen.

Snø flere steder
- Dette er den første virkelige vinterdagen flere steder, sier meteorolog Roar Inge Hansen hos Storm til TV 2 Nettavisen. Han forteller om snøobservasjoner flere steder.

Når det gjelder været for helgen, må de som eventuelt venter på mer snø smøre seg med tålmodighet. Vinteren er ikke i anmarsj riktig ennå.

Det blir forbigående lettere på Vestlandet og Trøndelag. I nord ventes det fortsatt noen byger, men litt stigende temperaturer gjør at det meste vil komme som regn.

Det ventes mer regn på Vestlandet i morgen ettermiddag.

Store deler av Østlandet kan få en fin dag i morgen, men det ventes nattefrost flere steder.

Nye lavtrykk i nord
Søndag venter meteorologene et nytt lavtrykk inn i Norskehavet mot Troms og Finnmark. Det vil dirigere vestlige vinder inn over hele landet.

Pent på Østlandet
- Dette gir nok fint vær på Østlandet, sier Hansen og varsler temperaturer opp i 20 grader.

Når det gjelder Vestlandet annonserer han typisk høstvær.

- Det blir grått og trist og en del regn, opp i 50 millimeter eller mer. I Møre og Romsdal, Trøndelag og Nord-Norge ventes det litt kaldere vær søndag, men det er neppe snakk om snø annet enn i høyfjellet, tror meteorologen hos Storm.

Glatte veier
Statens vegvesen melder klokka 06.56 at riksvei 258 i Oppland og Sogn og Fjordane er stengt over Gamle Strynefjellsveien på grunn av snø. Det meldes videre at det isdekke og glatt over Strynefjellet på riksvei 15.

Det snør i lavlandet i Troms, og veiene er glatte, og på E14 i Nord-Trøndelag mellom Meråker og Storlien er det meldt om snø og glatt. Det samme er situasjonen på riksvei 30 mellom Røros og Rugeldalen i Sør-Trøndelag, ifølge NRK.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.