- Kan Skiforeningen og Norges Skiforbund - som eier Holmenkollen Skifestival - være bekjent av dette? spør Medier24-redaktør Gard Lehne Borch Michalsen i et Facebook-innlegg søndag.

Utartet til fyllekalas

Michalsen mener arrangøren av skifestivalen må se seg selv i speilet når de skal se etter hva som gikk galt lørdag, da skifesten utartet til et fyllekalas med store ordensproblemer for politiet.

Holmenkollen Skifestival avviser kritikken og sier det ikke var på arenaen og på deres arrangementer at problemene oppsto.

Les også: Kollen-arrangøren: Folks oppførsel er tragisk

- Arrangøren arrangerte afterski

«Alkoholbruken var ikke arrangørenes ansvar, hørte og leste jeg mange steder i går. Vel, ehm - det var da arrangøren som arrangerte Afterski fra tidlig ettermiddag. En for vanlige folk med billig booze. Og en egen med VIP-billetter for flere tusen kroner, inkludert masse alkohol», skriver Michalsen.

Les også: Åtte personer skadet etter Holmenkollen-kaoset

Han peker på at Skifestivalen selv omtalte sitt arrangement slik: «Etter siste øvelse arrangeres en eksklusiv afterski i VIP-etasjen med champagne lounge og høy stemning. Denne lørdagen er ingenting spart på!»

Skiforeningen og Norges Skiforbund kan ikke være bekjent av dette, mener Michalsen og råder dem til å si nei til alkoholsalg neste år.

«Ellers tror jeg det blir mange som vil betale kontigent litt mer med måte neste år», skriver han.

Avviser kritikken

Kommunikasjonssjef Emilie Nordskar i Holmenkollen Skifestival svarer slik på Michalsens kritikk:

- Inne på arenaen og på våre arangementer hadde vi god kontroll og ingen alvorlige hendelser. Men det kan ha vært over 70.000 mennesker ute i marka og gratisområdene, og det som skjedde der er et felles ansvar mellom oss og politiet som vi må se på. For oss som arrangør er det fryktelig trist å se hva som skjedde og hvordan folk oppførte seg der, sier Nordskar.

I publikumsteltet og på afterski-arrangementet som Holmenkollen Skifestival sto for gikk det fint, sier Nordskar. Hun anslår at det var 15.000-20.000 personer inne på arenaen.

Hun vil ikke svare på hva som skjer neste år når det gjelder alkoholservering.

- Det ønsker jeg ikke å forskuttere. Nå må vi - i samarbeid med politiet - evaluere årets arrangement veldig grundig først, sier hun.