*Nettavisen* Nyheter.

«Det var som å få et spyd i øyet og ut bakhodet»

ØYESKADE: Maureen Bjerkan Olsen (41) skulle bare vaske koppene da hun fikk øyeskade av vaskepulveret. Foto: Jørn Losvar (Nordlys)

Maureen Bjerkan Olsen (41) fikk øyeskade da vasketabletten eksploderte midt i ansiktet hennes.

ALTA (Nordlys): Da oppvasktablettene hang fast i emballasjen, forsøkte Maureen Bjerkan Olsen å dele de. Da eksploderte vaskemiddelet i ansiktet på henne, skriver Nordlys.

- Jeg kunne se en blanding av det flytende middelet og pulveret komme mot ansiktet mitt. I neste sekund kjente jeg en intens smerte i det høyre øyet, forteller hun.

- Jeg jobber som kokk og skulle vaske en maskin med kopper. Jeg tok en oppvasktablett fra posen og så to tabletter hange fast i hverandre. De satt fast ytterst i emballasjen, forklarer Olsen videre til Nordlys.

Klikk på bildet for å forstørre.

HANG SAMMEN: Slik satt de to tablettene fast da Olsen skulle skille dem. Foto: Jørn Losvar (Nordlys)


Skal løses opp

Tablettene fra Yes med vaskepulver og tre små beholdere med flytende væske, er pakket i plast som oppløses av vannet i oppvaskmaskinen. Olsen merket ingen tegn på at emballasjen var skadet eller noe annet galt.

En kollega hadde hørt kokkens hyl og kom springende til. Mens Olsen skylte øyet under rennende vann, hentet kollegaen et øyeskylleglass. Deretter gikk turen til legevakta, hvor legen tydelig kunne se spor etter oppvaskmiddelet.

- Øyet var hovent og rødt, og det gjorde vanvittig vondt. Det var som å få et spyd i øyet og ut bakhodet, beskriver Maureen Bjerkan Olsen.

Vil advare andre

- Selv om jeg ikke rørte øyet og skylte med en gang, merket jeg at noe skjedde. Det var som om øyet trakk seg sammen og det var som å se gjennom smeltet plast, forteller Olsen, som nå vil advare andre.

Hun ønsker å hindre noe lignende i å skje igjen.

- Jeg er ikke ute etter å henge ut noen, jeg vil bare at selskapet skal ta dette seriøst. Jeg har tatt vare på den aktuelle posen dersom selskapet ønsker å finne ut om det er noe galt med partiet eller trekke det tilbake fra markedet.

- Litt oppgitt

Hun forteller at hun har forsøkt å kontakte Procter & Gamble, selskapet som produserer oppvaskmiddelet. Foreløpig har hun ikke fått svar.

- Man blir litt oppgitt at det skal være så vanskelig å få kontakt med de ansvarlige, sier Maureen Bjerkan Olsen til Nordlys.

Nordlys har fått en epost fra Ebba Wallmén, kommunikasjonsrådgiver i selskapet, der hun skriver at de ønsker kontakt med Olsen for å finne ut hva som skjedde.

Les flere nyheter fra Nordlys
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag