RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Bildet ble delt av gruppeadministrator og lokalpolitiker i Alta Raymon Londal i oktober 2012.
Bildet ble delt av gruppeadministrator og lokalpolitiker i Alta Raymon Londal i oktober 2012.

Dette bildet er delt nesten 13.000 ganger på Facebook

Sist oppdatert:
– Mange i Norge er kanskje ikke klar over hvor stort Finnmark egentlig er.

ALTA (Nordlys): PÅ Facebook-gruppen Sykehus til Alta ble det så langt tilbake som i oktober 2012 delt et bilde som illustrerer hvor stort Finnmark er.

Det samme bildet kan du se i tilknytning til denne saken.

Bildet ble delt av gruppeadministrator og lokalpolitiker i Alta Raymon Londal (V). Han har engasjert seg i kampen for å få sykehus til Alta, og sier at bildet i tillegg til å ha blitt delt nesten 13.000 ganger på Facebook.

– Mange i Norge er kanskje ikke klar over hvor stort Finnmark egentlig er. Jeg bruker alle anledninger til å vise fram dette bildet, også gjennom min jobb som lærer, sier Londal til Nordlys.

Han legger til at sist han sjekket innsikten på bildet, var det passert en halv million visninger.

– Da jeg sluttet å følge bildet for et par år siden, hadde det passert 520.00. Jeg antar at antall visninger nå kan ligge på 650.000, og er et av Norges mest sette bilder, sier Londal.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Visste du at Finnmark er så stort?

Mer synlig

Han vet ikke hvor opphavet til bildet er, men har ikke fått noen reaksjoner på at han har benyttet det. Londal er selv fra Sørlandet, men har bodd i Alta i 12 år. Han har engasjert seg for Finnmark og for Alta sin del gjennom politikken, og denne Facebook-gruppa.

– Det startet egentlig med at Roger Ingebrigtsen (Ap) i sin tid utfordret det politiske miljøet i Finnmark til å bli mer synlig. Han sa at dersom man ønsker sykehus til Alta, så må man synliggjøre det bedre.

God prosent

Dette var i en tid da Facebook ikke helt hadde tatt av, ifølge Londal. Det tok litt tid å få engasjementet opp, men etter hvert kom det opp i dagen og nå er gruppa en effektiv måte å spre informasjon på.

– Vi har lyktes veldig godt å holde trykket oppe. Vi har cirka 5500 medlemmer. Sett i forhold til antall innbyggere i Alta-regionen som er omtrent 20.000 så er det en god prosentandel som følger gruppa.

I bildet som Londal har delt i Facebook-gruppa Sykehus til Alta, er fylkene Telemark, Buskerud, Vestfol, Oslo, Akershus og Østfold plassert noenlunde innenfor Finnmarks grenser. Vi tar forbehold om størrelsesforholdets riktighet, da opphavet til bildet er ukjent.

Les flere saker hos Nordlys.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere