*Nettavisen* Nyheter.

Dette bildet satte politiet på sporet av kjæreste-tyvene

VAREBILEN: Denne varebilen setter politiet i sammenheng med tyveriraidene på Øvre Romerike den siste tiden. Det var dette bildet som førte til pågripelsen av paret. Foto: Vitne

Nå er et kjærestepar varetektsfengslet i tre uker med brev- og besøkskontroll.

16.09.15 00:22

Flere lensmannskontorer på Øvre Romerike jaktet i lengre tid en hvit varebil av merket Toyota Hiace. Dette kjøretøyet ble observert i forbindelse med en serie grove tyverier, både i Eidsvoll og Ullensaker, skriver Romerikes Blad.

Etterforskningen pågikk en stund uten tellende resultat. Plutselig kom det store gjennombruddet. Alt takket være en særdeles observant og handlekraftig ullsokning.

- I mange saker er vi prisgitt våkne vitner. Denne personen fortjener stor honnør. Innsatsen var kjempeimponerende, sier Ullensaker lensmannskontor til Romerikes Blad.

Huset fullt av tyvegods
I reneste Sherlock Holmes-stil satte vitnet politiet på sporet av den omtalte varebilen. Han nøyde seg nemlig ikke bare med å observere med egne øyne.

Snarrådig som han var fikk han også knipset et bilde av kjøretøyet. Dette sendte han så inn til politiet.

- Vi tok først kontakt med eieren av varebilen. Det viste seg at han hadde leid ut kjøretøyet til kjæresteparet. Da vi reiste hjem til dem fikk vi bokstavelig talt napp, oppgir lensmannskontoret.

Da politiet slo til og aksjonerte hjemme hos kjæresteparet, som er bosatt i Mogreina, fant de en stor mengde verdigjenstander som settes i sammenheng med en rekke tyverier på Øvre Romerike de siste ukene.

Største beslaget i år
Politibetjenten forteller at det er gjort nærmere to hundre enkeltbeslag.

- Dette skiller seg helt klart ut, og er det største beslaget innenfor vinningskriminalitet vi har gjort i år, sier politiførstebetjent Lars Nideng ved Ullensaker lensmannskontor.

Også Eidsvoll og Hurdal lensmannskontor har vært involvert i etterforskningen.

- Den hvite varebilen er satt i sammenheng med fem innbrudd i Eidsvoll den siste tiden. Ullensaker lensmannskontor har ledet etterforskningen, og vi er glade for at to personer nå er siktet og varetektsfengslet, sier politiførstebetjent Ståle Årdal til Romerikes Blad.

Beslaget inneholder blant annet bankkort, verktøy og elektriske artikler. I tillegg er det et puslespil på 32.000 biter.

Kjæresteparet som ble tatt er kjent for politiet fra tidligere.

Les andre saker fra Romerikes Blad her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.