Gå til sidens hovedinnhold

Dette diplomet skal gjøre Oslo tryggere

Oslo kommune vil ha slutt på useriøse utesteder. En papirlapp skal hjelpe.

(iOslo.no) Byrådet i Oslo skal samarbeide med politiet og NHO Reiseliv for å gjøre hovedstaden til en tryggere utelivsby.

På en pressekonferanse i Rådhuset presenterte samarbeidspartnerne en rekke tiltak for å gjøre byen tryggere og få bukt med useriøse utelivsaktører.

- Oslo skal ha et levende uteliv, men vi skal også ha en trygg by. På en varm sommernatt kan det være opptil 100.000 mennesker ute i gatene, sier byrådsleder Erling Lae.

Bevis på seriøsitet
Det viktigste tiltaket er et vertskapsbevis som restaurantene kan henge opp som bevis på at de driver en seriøs virksomhet.

Dette er en frivillig ordning. For å få beviset, må utestedet kunne dokumentere en rekke forhold. De må blant annet ha skjenkebevilling i orden, vært kontrollert av Mattilsynet, og oppfylle politiets krav til ordensvakter.

- Vi ønsker at folk skal vite hvilke steder som driver seriøst, sier næringsbyråd Anette Wiig Bryn.

- En selvfølge
Kravene som må oppfylles, er ikke nye, og alle utesteder må i dag følge disse for å kunne drive servering og skjenking i Oslo.

- Disse kravene er en selvfølge, men det er alltid noen steder som faller utenfor. Når de da tas, så blåses det opp, og det rammer hele bransjen, sier direktør Per Ødegaard i NHO Reiseliv.

- Kan man da anta at stedene som ikke har dette beviset, driver useriøst? spør TV 2s reporter.

- Nei, det kan man absolutt ikke. Dette er en frivillig ordning, svarer direktør i Næringsetaten, Anne Farseth.

Strammer inn dørvaktbruken
Samarbeidspartnerne presenterte en rekke tiltak som skal gjennomføres. På spørsmål fra iOslos reporter om hvilke konkrete tiltak som skal gjøre Oslos gater tryggere, svarte politiet at kontrollen med dørvakter skal skjerpes.

- Vi ønsker et ord med i hvor mange ordensvakter et utested skal ha, og vi vil kanskje kreve vakter på enkelte restauranter, sier stasjonssjef Bjørn Åge Hansen på Sentrum politistasjon.

Mer uniformert politi
Under pressekonferansen tar hotelldirektør på Clarion Collection Hotell Bastion, Hilde Hammervold, ordet:

- Vårt hotell ligger i Kvadraturen, og våre kunder blir stoppet av narkomane og prostituerte. Jeg vil vite hva politiet gjør med dette problemet.

- I slutten av mai begynner vi med flere fotpatruljer. Men nå er det slik at prostitusjon ikke er lovlig. Politiet jobber opp mot menneskehandel, og vi har en egen spesialgruppe på dette området, svarer stasjonssjef Hansen.

Vil Vertskapsbeviset gjøre Oslo til en bedre og tryggere utelivsby? Skriv din mening under.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar