RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette er DnB NOR-sjefen

Sist oppdatert:
Den nye konsernsjefen i DnB NOR er en av Jens Stoltenbergs nære venner, og får over 4 millioner i året.

En av landets mektigste stillinger er besatt. Hafslunds konsernsjef Rune Bjerke er pekt ut som ny konsernsjef i DnB Nor etter Svein Aaser. Det bekrefter banken i en børsmelding.

NA24 - din næringslivsavis

Årslønnen for banktoppen blir på 4,2 millioner kroner.

Stoltenberg-kompis
Rune Bjerke (46) går dermed fra leder jobben i Hafslund til DnB NOR. Den tidligere Arbeiderparti-finansbyråden i Oslo har lagt politikken bak seg og de siste årene jobbet seg opp som toppsjef i strømgiganten Hafslund.

Han begynner i den nye toppjobben 1. januar 2007.

- Jeg er glad for at Rune Bjerke har sagt ja til å lede DnB NOR videre. Ved ansettelsen av Bjerke har styret lagt spesiell vekt på at han har bred erfaring og har lykkes med å lede et stort børsnotert selskap. Han har vist evne til langsiktig strategisk tenkning i tillegg til daglig forvaltning, og fremstår som en samlende leder med en positiv naturlig autoritet, sier styreleder Olav Hytta.

Bjerke tilhører også statsminister Jens Stoltenbergs nære krets, og vedtaket vil nok bli tatt godt i mot i regjeringen, ifølge VG.

- Fornøyd
I en pressemelding fra DnB NOR sier styrelederen at han også er fornøyd med jobben Svein Aaser har gjort.

- Han har gjort en fremragende jobb som konsernsjef gjennom åtte år. Han og hans medarbeidere har bygd opp DnB NOR til å bli Norges viktigste finansinstitusjon. Arbeidet med å finne en etterfølger som kan videreføre DnB NORs strategi, har derfor vært krevende, sier styrets leder Olav Hytta.

Ingen kvinne
Det vil nok likevel bli reaksjoner på at det ikke er en kvinne som tar over Aasers stol, skriver VG.

Gunn Wærsted, toppsjefen i Sparebank 1 Gruppen, har vært nevnt mange ganger i denne sammenhengen.

Utfordrere
Ifølge VG var Orklas konsernsjef Dag J. Opedal og Telenors konsernsjef Jon Fredrik Baksaas sterke utfordrere til Bjerke som ny konsernsjef i DnB Nor.

Aaser går av ved nyttår. Han fyller 60 år i oktober og i følge DnB Nors retningslinjer skal ikke konsernsjefen sitte lenger. Styret forlenget likevel Aasers periode ut året.

- Trist for Hafslund
Hafslunds informasjonsdirektør, Frode Geitvik, synes det er trist for Hafslund at Bjerke nå forlater selskapet til fordel for DnB NOR. Men han forstår Bjerke også.

- Dette er en kjempenedtur hos oss å miste han. Han er veldig avholdt i organisasjonen. Men man kan ikke annet enn å gratulere. Dette er et tilbud man ikke kan si nei til. Jeg skjønner Rune (Bjerke, red. anm) veldig godt, men for oss er dette noe dritt, sier Geitvik til NA24 iMarkedet.

- Han har tatt Hafslund fra A til B. Fra milliardunderskudd til milliardoverskudd, sier Geitvik som forteller at han personlig ikke synes det er kjekt at Bjerke nå forlater kraft- og sikkerhetsgiganten.

Geitvik forteller at styret i Hafslund nå vil starte arbeidet med å finne Bjerkes etterfølger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere