RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette er en barneskole

Foto: Atle Jørstad (iOslo.no)
- Bare flaks at det ikke går flere liv i Oslo, sier brannvesenet.

(iOslo.no) Disse bildene er tatt på Lakkegata skole i Oslo i 09-tiden torsdag. Store, tjukke istapper henger ned fra taket på skolebygget. Under den største er det mange spor etter sko.

- Det er utvilsomt bare et tidsspørsmål før disse istappene og -klumpene slipper. Rektor burde umiddelbart gjøre tiltak, stenge området og få ryddet taket. Sånn kan det ikke være, spesielt når det er på en barneskole, sier avdelingssjef Rolf Nordberg ved beredskapsavdelingen til Oslo Brann- og redningsetat til iOslo.no.

Legger seg flat
Han påpeker at det er spesielt ille at det skjer på en barneskole, fordi barn i alle fall ikke retter oppmerksomheten mot is som henger oppunder taket når de leker.

Langs hele siden på skolebygget som står ut mot Trondheimsveien, henger lange istapper. Inne i skolegården er det imidlertid helt renset for is.

- Dette er et område hvor det ikke skal være folk, men vi har ingen garantier for at folk ikke går opp der, så dette er ikke bra, innrømmer rektor Dag Eriksen ved Lakkegata skole til iOslo.no.

Sperrer av og fjerner
Han forteller at han har tatt kontakt med Undervisningsbygg, som tidligere i uken fjernet istapper fra selve skolegården.

- Vi får istappene fjernet, og sperrer av området til det skjer. Vi har hatt en beredskap mot istapper, men Undervisningsbygg har enten ikke fått dette området med seg eller tenkt at dette var et sted uten ferdsel, sier rektoren.

Nordberg sier mange gårdeiere overhodet ikke har kontroll på istappene fra deres bygninger.

- Flaks
- Det er bare flaks at det ikke går flere liv, sier Nordberg.

Han forteller at han selv tar trikken fra Kjelsås til sentrum hver dag, og nesten ikke tør å se på menneskene som går på fortauet under de gamle bygårdene ved trikkelinja.

- Allerede har mange blitt bøtelagt, vi har hatt mange ras og en del skader. Tidligere år har vi også hatt dødsfall, sier beredskapssjefen.

Han ber publikum som ser slike istapper melde fra til gårdeier om de vet hvem vedkommende er, og ellers melde fra til politiet.

Livsfarlig uansett
- Hva skjer dersom man får en istapp som dette i hodet?

- Man tenker kanskje at man kan bli spiddet av en istapp, men siden de er tyngst på oversiden vil de rotere. Dermed treffer gjerne den tyngste delen personen. Men når det kommer til de største istappene og -klumpene er det samme hvilken vei den faller. Det er livsfarlig uansett, sier Nordberg.

Han kommer derfor med følgende oppfordring til alle Oslo-beboere:

- Se opp! Bokstavelig talt.

Les flere nyheter fra iOslo.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere