RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette er forbudt

Før og etter-bilder som dette er forbudt
Før og etter-bilder som dette er forbudt (www.nobelclinic.no)
Sist oppdatert:
Plastikkirurger har ikke lenger lov til å bruke før og etter-bilder av oppumpede bryster og fettsugde mager til å reklamere for sin virksomhet.

- Vi vil stoppe en utvikling der man nærmest oppfordrer folk flest til å legge seg under kniven. Dagens fototeknikk gjør det mulig å ordne på før- og etterbilder, slik at det er vanskelig å vite hva som er ekte, sier statssekretær Elisabeth Aspaker i Helse- og omsorgsdepartementet til Bergens Tidende.

Den nye forskriften trådte i kraft 1. juli. Likevel reklamerer flere plastikkirurger fremdeles på denne måten. En telefonrunde til en rekke plastikkirurger viser at de færreste vet om forbudet, skriver avisen. Selv ikke lederen i Norsk Plastikkirurgisk Forening var klar over at forbudet mot før og etter-bilder nå har trådd i kraft. Imidlertid støtter han det.

- Ikke to personer er like. Før- og etterbilder er jo ofte bilder av de mest vellykkede operasjonene, og er ikke alltid realistiske for den enkelte pasient, sier Knut-Christian Skolleborg i Norsk Plastikkirurgisk Forening til Bergens Tidende.

Det blir også forbudt å bruke verdiladede uttrykk som «ridebukselår», «kalkunhals» og «ørnenese» i markedsføringen, bilder av kropper der det er satt inn stiplede linjer for å vise hvordan kroppen vil se ut etter at det er foretatt et kosmetisk inngrep, eller å tilby kreditt og forbrukslån i forbindelse med markedsføringen.

Assisterende direktør Geir Sverre Braut i Statens Helsetilsyn understreker at forbudet gjelder både i blader, aviser og på klinikkenes hjemmesider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere