Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette er han dømt for

Foto: (Foto: Politiet)
Drapssiktede Haidar Hussein (21) har tre narkodommer på samvittigheten. Les hva han har gjort.

Hussein er ettersøkt og siktet for drapet på en kvinne (41) som var siktet for å ha gitt kjæresten hans (20) en dødelig overdose i forrige uke.

Solgte dødsdopet?
Haidar Hussein er dømt for narkotikaforbrytelser tre ganger. Etter en rekke tips, undersøker politiet nå om det var Hussein selv som solgte den dødelige heroindosen.

TV 2 Nettavisen har fått tilgang til de tre dommene, som viser følgende:

19. januar i fjor ble Hussein tatt med knappe 50 gram heroin, 24 gram kokain, like mye alprazolam og 117 tabletter med virkestoffet diazepam. Begge stoffene er narkotika, ifølge Helse- og omsorgsdepartementets narkotikaliste.

For dette ble han dømt til to års fengsel og en bot på 9.000 kroner.

«Fant» heroin i Tøyenparken
Hussein forklarte i avhørene at han fant heroinen i Tøyenparken. Han visste hvem som eide stoffet, men bestemte seg for å bruke det til å tilbakebetale en stor narkogjeld han hadde opparbeidet seg. Han skyldte totalt 20 gram heroin til syv-åtte forskjellige personer.

Hussein røyket på dette tidspunktet 3-4 gram heroin daglig, og forklarte at han derfor ville beholde resten av heroinen til eget forbruk.

Gjemte stoff på brødrenes rom
Han erkjente også at han hadde oppbevart nesten 24 gram kokain på soverommet til sine to brødre. Ifølge Hussein var det bare han som kjente til stoffet, som skulle være til eget bruk.

I tak-isolasjonen i kjellerboden og -gangen hadde han gjemt 117 tabletter med det narkotiske virkestoffet diazepam. I boden fant politiet også 25 gram alprazolamholdige pellets.

Brukte «østrogen» mot steroider
Tiltalte hevder i retten at han hadde fått tablettene av en person som hadde vært i Hellas, og at han ikke visste at de inneholdt narkotika. Hussein trodde tablettene inneholdt østrogen, og brukte dem som en motvekt til de anabole steroidene han puttet i seg i forbindelse med styrketrening.

Retten trodde ikke noe særlig på Hussein, som ikke ville si hvem hadde fått tablettene fra - til tross for at han trodde det var uskyldige østrogenpiller. I tillegg ble tablettene skjult sammen med andre narkotiske stoffer, og retten mente derfor Hussein var klar over at de inneholdt narkotika.

To dommer i 2004
19. mai 2004 ble Hussein dømt til sju måneders betinget fengsel og en prøvetid på to år for å ha oppbevart 4-5 gram heroin på Galgeberg i Oslo, og medvirkning til oppbevaring av 10-11 gram heroin for en venn. I tillegg fikk han en bot på 7.000 kroner.

17. november samme år ble han dømt til ni måneders fengsel for å ha oppbevart 727 gram hasj ved Oslo Plaza.

Politiet leter med full styrke etter Haidar Hussein, som trolig er på rømmen med sin venn Ali Ayaz Shafa (19). Begge er siktet for overlagt drap, forsøk på forsettlig drap eller medvirkning til dette.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!