RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette er hva Keshvari får høre etter asylstopp-utsagn

Mazyar Keshvaris flyktningbakgrunn blir dratt opp etter uttalelsen hans om at Norge bør slutte å ta imot asylsøkere.
Mazyar Keshvaris flyktningbakgrunn blir dratt opp etter uttalelsen hans om at Norge bør slutte å ta imot asylsøkere. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix / Grafikk: Astrid Helen Holm / Nettavisen
Sist oppdatert:
«Grisete egoisme» og «usympatisk mann» er bare noen av det Mazyar Keshvari har måttet tåle å høre etter at han gikk ut og sa at Norge burde slutte å ta imot asylsøkere.

Mazyar Keshvari, innvandringspolitisk talsmann i Fremskrittspartiet, sier i et intervju med Aftenposten at Norge bør slutte å ta i mot asylsøkere.

Ifølge Keshvari er Flyktningekonvensjonen fra 1951 utdatert, og han ønsker at det ikke lenger skal være mulig å søke asyl i Norge uten å være godkjent av FN først.

Keshvari mener forslaget forutsetter at det opprettes større flyktningemottak rundt om i verden fremfor å bruke store ressurser på å finne ut hvem som er forfulgt og ikke.

LES OGSÅ: Frp-talsmann: - Norge bør slutte å ta imot asylsøkere

Reaksjoner

I etterkant av Keshvaris utspill har reaksjonene på sosiale medier ikke latt vente på seg, og han har måttet tåle mange svært krasse kommentarer.

«Grisete egoisme» og «usympatisk mann» er noen av karakteristikkene mot Frps innvandringspolitiker. Noen mener han oppfører som en «husneger – en onkel Tom».

Men han får også støtte:

«Tydeligvis mange sosialister som mener at FrPs Keshvari bør mene X fordi han har hudfarge Y. I noen sammenhenger kalles slik rasisme».

Flere av Twitter-kommentarene dreier seg mer rundt at Keshvari forsøker å nekte andre den hjelpen han selv fikk da han kom til Norge som flyktning enn det politiske forslaget han kommer med.

Les Nettavisens Gunnar Stavrums blogginnlegg om saken:Ta imot flere FN-flyktninger

«Reaksjonene på Twitter tyder på at de ivrigste debattantene ikke forstår hva Keshvari foreslår, og at de heller ikke er kjent med at forslaget i praksis er ønsket norsk politikk», skriver Gunnar Stavrum.

Under kan du se noen av Twitter-reaksjonene:


- Frps brune maskot

Journalisten Sina Jahanbakhsh omtalte Keshvari som «Frps brune maskot» i et blogginnlegg som ble publisert på Nettavisen, og mener han er ute etter å få mest mulig oppmerksomhet.

«Keshvari er en flyktning fra Iran, på lik linje som meg selv. Men han kjemper for motparten (...) Asylpolitikken må kanskje revideres. Jeg er ikke uenig. Og Norge tar i mot flere asylsøkere enn myndighetene klarer å håndtere. Men jeg tror ikke løsningen er asyl-stopp. Løsningen er å utvide kapasiteten, slik at mennesker med virkelige behov får mulighet til å komme til et land som gir deres barn og familier en verdig fremtid.»

«Skam deg Keshvari, du og din familie har også vært på flukt engang i tiden. Hvor takknemlig er du ikke for det?» skriver Jahanbakhsh.


- Velkjent mønster

Knut Olav Åmås, direktør i Fritt Ord, er ikke overrasket over reaksjonene Keshvari har fått.

- Debatter om innvandring, integrering, religion og kjønn er ofte de som skaper de sterkeste reaksjonene. Også trakassering og trusler. Slik sett føyer reaksjonene her seg inn i et velkjent mønster.

Fritt Ord-direktør Knut Olav Åmås mener reaksjonene på Keshvaris utspill er som forventet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere