RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette er ikke lov

(Lise Åserud / Scanpix)
Fram til og med 15. september er det forbudt å gjøre opp ild i skog og mark.

Det generelle bålforbudet har trådt i kraft. I perioden 15. april til 15. september er det hvert år forbudt å tenne opp bål i skog og mark i hele landet. Det er heller ikke tillatt med bråtebrenning eller gressbrann i denne perioden.

Lokale forskrifter
Noen kommuner har dessuten lokale forskrifter som gir forbud mot all utendørs brenning og brenning av avfall i småovner. Dette gjelder brenning av ordinært avfall, men også brenning av hageavfall, kvist og annet trevirke.

Det må ikke være tørke for at det skal begynne å brenne i naturen: De fleste skog- og utmarksbrannene oppstår om våren og på forsommeren.

Jonsokbål
Med mindre spesielle omstendigheter, gjøres det unntak fra reglen om bålforbud på Jonsok, 23. juni. Ønsker du å tenne bål denne kvelden, må det sendes skriftlig søknad til Brann- og redningsetaten i kommunen du bor i. Søknaden må fortelle hvor det skal tennes bål, tidspunktet og navnet til den ansvarlige. Søknadsfristen er 16. juni.

Husk brann- og redningskorpsets nødnummer 110.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere