Gå til sidens hovedinnhold

Dette er Norges beste private barnehage

Oslo-barnehage kåret til landets beste. - Sånn vil venstresida forby, påpeker Høyre-politiker.

I konkurranse med 393 barnehager er den private barnehagen Norlandia skistua barnehage i Holmenkollen i Oslo kåret til Årets barnehage 2018 av Private barnehagers landsforbund (PBL).

- Det er utrolig hyggelig å få en slik utmerkelse, men denne gir jeg først og fremst til de ansatte. Det er deres fortjeneste at jeg står her og mottar prisen, sa daglig leder i Skistua barnehage, Annette Strand, da prisen ble delt ut mandag.

Les også: Oslo-byrådet nektet privat aktør å starte barnehage - nå vil de kjøpe den selv

Fem finalister

Juryen begrunner valget spesielt med et «meget imponerende arbeidsmiljø i barnehagen».

Prisen går til én av de om lag 2000 medlemsbarnehagene til PBL. Totalt kom det inn forslag på 393 forskjellige barnehager fra hele landet, og det har ifølge en pressemelding fra PBL vært et enormt engasjement blant foreldre, besteforeldre og ansatte som i vår foreslo kandidater til prisen.

I sommer ble fem finalister plukket ut:

  • Læringsverkstedet Grandehagen
  • Norlandia Skistua barnehage
  • Prestelva barnehage
  • Småfolk barnehage
  • Tronvik gårdsbarnehage

- Scorer svært høyt

Juryformann og styreleder i PBL, Eirik Husby, sier det var krevende å kåre en vinner.

- Når det er sagt er det en meget verdig vinner fra Oslo. Prisen er først og fremst en hyllest til hele sektoren for den utrolige gode jobben som gjøres i barnehager over hele landet, hver eneste dag. For det er ikke uten grunn at barnehagene scorer svært høyt på tilfredshet blant foreldrene, sier Husby, og legger til:

- Hvert år utmerker barnehager – og private barnehager spesielt – seg i store nasjonale undersøkelser om kundetilfredshet, sier han.

Les også: Oslos barnehagebyråd slår tilbake: - Kritikken fra Høyre er helt meningsløs

Høyre: - Sånne vil venstresida forby

Stortingsrepresentant Heidi Nordby Lunde (H), angriper nå venstresiden i politikken:

«Sånne vil venstresida forby! Denne barnehagen er en av de som Ap, SV, Sp og Rødt kaller velferdsprofitører, og kjeden får ikke lenger lov å bygge barnehager i Oslo», skriver Lunde på Facebook.

Lunde viser til at vinnerbarnehagen både har fornøyde foreldre og ansatte, og et veldig lavt sykefravær.

«Dette er kanskje ett av de viktigste verdivalgene ved kommunevalget neste år - la alle gode krefter slippe til eller la ideologi styre. Jeg ønsker private velferdsleverandører velkommen - både fra barnehage til sykehjem. Les og lik hvis du også mener at kun de beste skal få ta vare på barna og besteforeldrene våre!», fortsetter hun.

Kommentarer til denne saken