Gå til sidens hovedinnhold

- Dette er peanuts

Tor Erling Staff sier det er politiet og offentligheten som ødelegger guttene Lommemannen har forgrepet seg på.

Tor Erling Staff var fredag kveld sammen med sin klient hos Kripos i Oslo. Staff sa at den 55 år gamle siktede mannen ennå ikke har forklart seg formelt for politiet. Han ønsket derfor ikke å si hvordan mannen fra Hordaland stiller seg til politiets påstand om at han er Lommemannen.

Les også: Dette er Lommemannen

55-åringen er siktet for i alt 11 overgrep mot unge gutter. Det mest alvorlige sidestilles med samleie, og har en strafferamme på 21 års fengsel.

- Han er siktet, men ser man på gjerningsbeskrivelsene, så er det ganske beskjedent etter mitt syn, sa Staff til TV 2 utenfor Kripos sine lokaler fredag kveld.

Tips Nettavisen

Har du informasjon i denne saken, ta kontakt med Nettavisen på 21006010 eller send en mail til vaktsjef@nettavisen.no.

Er du en av guttene som har møtt Lommemannen? Vi ønsker vi å høre din historie.

- Ikke ualminneligheter
- Mitt syn er også at de guttene sannsynligvis ikke ville hatt noen som helst skadevirkninger av dette. Dette er ikke noen ualminneligheter, men de får skade av offentlighetens oppmerksomhet om det, og av politiets atferd hvor de får fram at dette er det verste som kan skje et menneske, sier Staff og legger til.

- Herregud. Se på verden utenfor landet, da. Se hvordan unger har det. Dette er jo peanuts.

(Se intervjuet med Staff i videovindu under. Artikkelen fortsetter under)

205193

Høyesterettsadvokaten mener at 55-åringen allerede er forhåndsdømt, og at han neppe vil få en nøktern behandling hvis saken havner i retten. Staff mener at det allerede er altfor mye prestisje i Lommemannen-saken.

- Jeg ser på saken med atskillig forundring og forbannelse. Siktelsen er relativt beskjeden. Det er klussing med gutter som er for unge. Det er selvfølgelig straffbart og lovstridig, men det er ikke all verden, sier han.

- Men politiet har jo gått ut som om dette var en tikkende drapsbombe som så og si kunne likvidere gutter etter tur. Det er en etterforskning helt uten proporsjoner, sier Staff

- Mitt syn er at politiet per i dag har etablert en prestisjesak som gjør det så å si umulig å tenke seg en skikkelig og nøktern hovedforhandling i den grad den tid kommer.

Fredag morgen ble en 55-åring pågrepet i Bergen. Mannen er mangemillionær og driver sitt eget firma i Hordaland. Han er skilt og har to voksne barn.

Bandasjemannen
Mannen er siktet for 11 overgrep mot yngre gutter. Det mest alvorlige sidestilles med samleie, og har en strafferamme på 21 år.

Men politiet mener at 55-åringen kan stå bak langt flere overgrep. De mener han er Lommemannen som har foregrepet seg på gutter over hele Norge siden tusenårsskifte, og at han også er Bandasjemannen forgrep seg på yngre gutter i Bergensområdet på 90-tallet. Hele 160 forhold har politiet oversikt over, mens totalt har trolig 300-400 gutter vært utsatt for Lommemannen.

Se video med Kille Bergs redegjørelse for pågripelsen: (Artikkelen fortsetter under videovinduet).

205078

DNA i fem saker
Mannen har vært i politiets søkelys siden i slutten av fjoråret. Da ble politiet tipset om en gammel henlagt sedelighetssak fra 1999. Den gang ble 55-åringen anmeldt for å ha fått en ung gutt til å beføle seg i en svømmehall i Bergen. Saken ble henlagt, men en av etterforskerne i saken så likevel sammenhengen flere år senere. Tidligere denne måneden sikret politiet seg DNA av mannen under en hemmelig husransakelse.

- DNA som er sikret fra personlige eiendeler på bopel ved hemmelig ransaking er identisk med DNA fra fem saker hvor det er spor i form av DNA. Det er på den bakgrunnen vi er sikre på at Lommemannen nå er pågrepet. Den siktede har vært i søkelyset siden slutten av november 2007, blant annet på bakgrunn av tips fra en tidligere ansatt i politietaten, sa etterforskningsleder Jorid Kile Berg i Follo politidistrikt.

Reklame

Kutt den skyhøye strømregningen: Slik får du billigst og best varempumpe