Gå til sidens hovedinnhold

- Dette er tragisk og unødvendig

Mannen som frøs i hjel i sitt eget hjem hadde god økonomi, og politiet ser ingen grunn til å etterforske Hafslund.

BÆRUMS VERK/OSLO (Nettavisen): Politiet i Asker og Bærum begjærte 72-åringen obdusert da de fant ham død 13. januar i år.

Les også: Kuttet strømmen - mann frøs i hjel

- Obduksjonen fra Rettsmedisinsk institutt (RMI) bekreftet vår mistanke om at han frøs i hjel, sier politioverbetjent Olav Brubak ved kriminalavdelingen ved Asker og Bærum politidistrikt.

- Unødvendig
Han forteller at avdøde er observert i nabolaget etter at Hafslund skrudde av strømmen 24. november i fjor.

- Dette er tragisk og unødvendig, men han hadde nok hatt flere muligheter selv til å ta kontakt om situasjonen, sier Brubak.

Ifølge naboer Nettavisen har snakket med hadde mannen greit med penger. Det viser også skatteligningen fra 2008 der han er oppført med over 700.000 kroner i formue, og over 200.000 kroner i skattbar inntekt..

- Hvorfor han ikke har betalt regningene sine, når han hadde penger til det, får vi kanskje aldri svar på. Men han har mottatt mange varsler om uteblivelsen, bekrefter politiet.

Etterforsker ikke Hafslund
De ble kontaktet av naboer som reagerte på frost på vinduene - og at de ikke hadde sette mannen på en stund.

Politiet har ikke opprettet noen sak mot strømselskapet Hafslund:

- Fra vår side er det ikke noe grunnlag for å etterforske Hafslund. De har gitt oss sin orientering, og vi kan ikke se at det er begått noen straffbare forhold her, sier han.

- For dårlig nettverk
Spesielt på vinteren kan det være grunn til å se på hvilken strømpraksis som gjelder mener Brubak, men han synes det er veldig trist at noen isolerer seg i slik grad som her.

- Hvordan skal vi unngå slike dødsfall?

- Det er synd at personer har så dårlig nettverk rundt seg at dette ikke blir avdekket, avslutter han.

Avdøde har en sønn i utlandet, som er underrettet om saken.

Stille
Naboer forteller til Nettavisen at mannen var stille og aldri plaget naboene, som visste at mannen hadde sitt å stri med.

- Jeg har tilbudt meg å hjelpe ham, men han sa at det var hyggelig, men ville holde seg for seg selv, sier en nabo til Nettavisen.

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året

Kommentarer til denne saken