RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette får du for én million

Sist oppdatert:
Trange tider for trange budsjetter i Oslo.

(iOslo.no) Nettavisen skrev i dag om leiligheten i Sporveisgata som til slutt gikk for godt under takst. Mange unge i etableringsfasen får ofte ikke store lånet å rutte med på boligjakt, og det er forstemmende lite å finne dersom banken din bare så vidt runder sjusifret i lånetilbudet.

Hva får du for en million nå?

Se på totalsummen
Du må belage deg på at banken regner totalsum når de ser på leiligheter. Det vil si at du ikke kan få lån bare til innskuddet. Det diskvalifiserer deg fra en god del av de såkalte innskuddsleilighetene, spesielt om du ikke har mye egenkapital.

Men det finnes noen få lyspunkter, om du ikke setter beliggenhet over alt annet i boligjakten. For 430 000 kroner får du en 17 kvadratmeter stor hybel på Bjølsen. Ikke spesielt stor, ikke spesielt fancy, og ikke spesielt sentral, men likevel med en kvadratmeterpris som ikke er altfor ublu, rundt 25 000 kroner. Det er lavt i denne klassen.

På Torshov kan du finne en ettroms på 20 kvadrat, til 710 000 kroner. Det er rundt ti tusen dyrere per kvadratmeter, men leiligheten har hakket bedre standard og hakket bedre beliggenhet. Men et hybelkjøkken må du fremdeles forholde deg til.

Litt lenger ut?
Eiendomsmeglernes gamle mantra er ”beliggenhet, beliggenhet, beliggenhet”. Om det ikke er altoppslukende viktig for deg å bo midt i gryta finnes det flere fine muligheter litt lenger utenfor byen.

I Garver Ytterborgs vei på Haugenstua får du nemlig en 32 kvadratmeter stor andelsleilighet til 900 000. Det tilsier en kvadratmeterpris på 28 000, og da får du med balkong, bueganger og et knøttlite kjøkken på kjøpet.

Det først virkelig gode kjøpet finner du på Nordstrand. 35 nystrøkne kvadratmeter går for 970 000 kroner, og da er både bad og kjøkken ganske nyoppussa. Ta forbehold om å måtte takle en relativt aktiv teglsteinsbruk, men balkong og en ålreit utsikt kommer som trøst.

Les flere nyheter på iOslo.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere