RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette får sjefen til «Elin» aldri vite

Foto: Shutterstock
Sist oppdatert:
- Det er 12.000 transer i norsk arbeidsliv. 99,9 prosent av oss har aldri stått frem.

En leder i Foreningen for Transpersoner vil nå at transvestitter skal vernes mot diskriminering på arbeidsplassen.

Likestillings- og diskrimineringsombud Beate Gangås gikk i forrige uke og sa at norske arbeidsgivere må bli flinkere til å inkludere homofile og lesbiske. Hun ønsker at seksuell orientering også nevnes i stillingsannonsene - les mer om det her.

Blir du diskriminert på jobben? Tips oss her (vi publiserer ikke navn uten samtykke)

- Om jeg hadde hatt et vern mot å bli oppsagt fordi jeg kler meg som kvinne, så ville jeg kanskje kunne vært åpen om at jeg er transe på jobben. Da kunne jeg ha vurdert å møte på julebord i min andre utgave, sier «Elin Solheim», som er lokallagsleder for rundt 40 organiserte transpersoner i Oslo og Akershus.

På jobben er Elin Solheim mann.

- For 99,9 prosent av oss, som tross alt ikke har stått fram på jobb og i nærmiljø, så er det verken mer vanskelig eller mindre vanskelig å få jobb enn for alle andre. Grunnen er at transingen er skjult for alle, derav ikke noe problem sånn sett. Det finnes ikke mer enn en håndfull transpersoner som har stått fram noen gang, og disse har hatt yrker som bonde, lege, uføretrygdet, alderspensjonist. Kort sagt yrker der en slipper å forholde seg til kolleger og ledere, sier Solheim.

I prinsippet kan jeg få sparken fordi jeg er transe

«Ingen i ledelsen vet»
Solheim jobber i staten - og bare noen få kolleger kjenner til at han er transe.

- Når det gjelder min egen jobb, så er ikke transingen noe jeg ønsker ta med inn på jobben, eller at noen skal vite noe om det. Jeg er redd for at det kan påvirke lønn, karriere, omdømme o.s.v. på en negativ måte. Noen få gode kolleger - mer venner enn kolleger, vet at jeg er transe, men ingen i ledelsen. Spesielt synes jeg dette er kjipt i forhold til at jeg må sikkerhetsklareres i forbindelse med mitt arbeid - og ikke ønsker å fortelle om denne siden ved meg til ledelsen, sier Solheim.

Han har tenkt igjennom hva han skal gjøre om han skulle bli utsatt for utpressing fordi han er transe.

- Da ville jeg ha gått rett til ledelsen med problemet, sier han.

Les også i Jobbmagasinet:

Her ryker jobbene

Sjekk om du er utbrent

Lyst til å jobbe hjemmefra?

1 av 100
Ifølge Solheim og Foreningen for Transpersoner har en av 100 menn en dragning mot å kle seg om. Foreningen har på det grunnlaget kommet fram til at det fins cirka 12.000 transer på norske arbeidsplasser.

- Men så godt som ingen arbeidsgivere kjenner til at deres arbeidstakere er transe. Det må jo være en god grunn til at så få står fram og at de ikke tar med seg transingen inn på arbeidsplassen. Transpersoner har ikke det samme diskrimineringsvernet som for eksempel homofile er omfattet av. I prinsippet kan jeg få sparken fordi jeg er transe, mens en homofil er beskyttet mot oppsigelse på grunn av legning, sier Solheim.

Blir du diskriminert på jobben? Tips oss her (vi publiserer ikke navn uten samtykke)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere