RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette fikk Storberget aldri se

Sist oppdatert:
- Befolkningen blir lurt av Storbergets posørinnslag, sier byrådsleder Erling Lae.

(iOslo.no) Reaksjonene har ikke latt vente på seg etter Knut Storbergets patruljering sammen med politiet i øvre del av Karl Johans gate tirsdag ettermiddag. Leder Sigve Bolstad i Oslo politiforening kritiserer valget av tid og sted. Heller ikke byrådsleder Erling Lae kan dy seg.

Selvopplevd
- Dette er et billig forsøk på å skape et godt inntrykk. Det blir ikke mindre kriminalitet av at han viser seg fram der det ikke skjer noe, sier Lae idet han går nedover Karl Johans gate sammen med iOslo.nos reporter.

Selv vet han nemlig hva som foregår nedover mot Oslo S.

- Jeg har opplevd salg av brukerdoser to meter fra meg, sier Lae.

(Saken fortsetter under bildet)

Han forteller at han roste justisministerens innsats i går, men at rosen i dag er snudd.

- Gedigen bløff
Storbergets budskap om at 70 politistudenter skal sendes ut i hovedstadens gater for å gjøre dem tryggere i sommer, mener han er en gedigen bløff.

- Politiet skal ansette disse med de samme rammene som tidligere. Befolkningen blir lurt, for det er ingen øremerkede midler her. Den eneste «nyheten» er at 70 politifolk er nyutdannet, sier Lae.

Politimester Anstein Gjengedal i Oslo politidistrikt mener hele stormen rundt Storbergets patruljering er unødvendig.

Gjengedal: - Tilfeldig
- Hele denne saken er bare tull. Det var bare tilfeldig hvor vi gikk. Jeg vet ikke engang hvem som bestemte det, sier Gjengedal til iOslo.no.

Han forteller at hovedårsaken til Storbergets besøk ikke var patruljeringen, men å møte seks nyutdannede politibetjenter på Stovner.

- Storberget skulle også hilse på disse i Karl Johans gate. Det var ikke patruljering for å se på området, men for å hilse på og ønske dem velkommen, sier politimesteren.

- I pressemeldingen fra justisdepartementet står det at justisministeren skulle se på utfordringene i hovedstaden sammen med de nyutdannede under patruljeringen?

- Jeg har ikke sett denne pressemeldingen, men det var oppe på Stovner han så på utfordringene. Her føler jeg en fjær har blitt til flere høns. Vi unngikk ikke problemområdene bevisst, svarer Gjengedal.

(Saken fortsetter under bildet)

Synlig politi i sommer
Erling Lae ser det som positivt at Oslopolitiet skal patruljere paradegaten i sommer.

- Nederst i Karl Johan er det veldig sårbart for publikum, med mye folk, lommetyver og omsetning av narkotika åpenlyst, sier han.

Rusmisbrukerne har også trukket tilbake til plata den seneste tiden, noe Lae personlig skal ta opp med politiet senere i uka.

- Vi må slå ned på narkotikasalget der det skjer. Omsetning av narkotika er ulovlig, og vi kan ikke la det skje, sier Lae, og påpeker at salget bare kan hindres ved at politiet har synlige folk på problemområdene.

Byrådslederen påpeker at det er opp til kommunen å ordne alternative steder for de rusavhengige å være.

- En rusmisbruker skal selvfølgelig kunne gå hvor han vil, men vi må hindre faste steder hvor man kan få tak i stoff, sier Lae.

Les flere nyheter fra iOslo.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere