RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette gamlehjemmet vil skjenke pasientene

JA TAKK: Hanne Marie Johnsen, omsorgsarbeider Zejna Gundersen og Jonette Marie Varnes ser fram til en eventuell skjenkeordning.
JA TAKK: Hanne Marie Johnsen, omsorgsarbeider Zejna Gundersen og Jonette Marie Varnes ser fram til en eventuell skjenkeordning. Foto: Torgeir Bråthen
Baileys frister "tørste" beboere.

Sørreisa omsorgssenter ønsker å tilby beboerne litt ekstra kos, og søker nå om skjenkebevilling. Det skåler de eldre gjerne for.

- Baileys, ja den er god. Den kan vi ha til ettermiddagskaffen, sier Hanna Marie Johnsen (79) til Nordlys.

Avisa besøkte sykehjemmet for å høre hva beboerne synes om at det nå er søkt om skjenkebevilling.

Liten smak

- Det er bare positivt. Tida blir lang å sitte og se på hverandre, så da kan det være godt med en liten smak, sier Johnsen. Jonette Marie Varnes (92) tror det kan bli godt med et glass vin, bare det ikke blir for mye.

- Jeg må kunne gå beint etterpå. Kan ikke risikere å gå på hau ute i snøen, humrer hun. God sovemedisin Med unntak av en kar som er mot alkohol uansett, virker alle de vi treffer inne på stua positive til saken. Det gjelder også omsorgsarbeider Zejna Gundersen.

God ide
- Ja, dette synes jeg er en god idé. Det er godt med et glass vin på en fredags kveld, sier Gundersen som heller ikke er fremmed for at et glass vin eller konjakk kan være bra til medisinsk bruk.

- Bedre med et glass enn med sovepiller.

Følger med i tiden
Det er enhetsleder Tove Utmo som har søkt om skjenkebevilling på omsorgssenteret, og hun sier det først og fremst er med tanke på servering i forbindelse med julefeiring, bursdager, grilling og andre selskapelige anledninger. Seinere kan det også være aktuelt å etablere en bar på senteret.

- Livet skal ikke være slutt om du kommer på sykehjem. Dette handler om å være med i tiden og tilpasse seg de vaner og ønsker som folk har med seg, sier Utmo.

Signaler
Rådmann Wigdis Nyheim Andersen sier det også har kommet politiske signaler om at man ønsker en slik sak på bordet.

- Er dette en «touchy» sak?

- Nei, det tror jeg ikke. Det er ikke noe skammelig med alkoholservering, og dette handler om å dekke et ønske på en praktisk god måte, sier hun. Hva beboerne har inne på sine egne rom er uansett en privatsak. Det må imidlertid avklares om en eventuell skjenking skal foregå mot betaling eller ikke.

- Det kan være aktuelt å se på ei løsning uten betaling, da det er enklest, sier rådmannen. I så fall har vel beboerne enda en grunn til å skåle ...

Les andre saker fra Nordlys her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere