*Nettavisen* Nyheter.

Dette hadde kvinnen i magen

Foto: Politiet

Kvinnen ble stoppet på Gardermoen med 1,5 kilo kokain i magen.

26.07.07 21:11

(iOslo.no) Etter hun ble stoppet innrømmet den 27 år gamle nigerianske kvinnen at hun smuglet 1,5 kilo kokain i magen. For å få til det hadde hun svelget 98 store kuler med kokain, skriver Rb.no.

- Det er et av de største innvendige beslagene gjort på en kvinne i Norge noen gang, hvis ikke det største. Det var vel nøyaktig 1,454 kilo, sier kontorsjef Paul Ask ved Tollvesenet til iOslo.no.

Dømt til fengsel
Smuglingsforsøket ble stoppet 2. mai i år. Torsdag ble hun dømt til to års fengsel i Øvre Romerike tingrett for smuglingen.

- Dom i saken har kommet så fort fordi man prøver å få utlendinger uten oppholdstillatelse raskt gjennom rettsapparatet, sier Ask.

Romerikes Blad skriver at kvinnen så gravid ut på grunn av kokainen, men det tilbakeviser kontorsjefen.

- Det var ikke slik vi avslørte henne. Kulene fordeler seg jevnt i magesekken og tarmene. Hun var i hvert fall ikke tjukk fordi hun svelget kulene, sier Ask.

- Pengenød
Kvinnen har selv uttalt at hun var i pengenød i hjemlandet, og ringte en navngitt fetter i Norge. Han skal ha gitt henne 16.000 for å smugle narkotikaen inn til Norge.

Hun svelget derfor ikke mindre enn 98 kuler med kokain. Vanlige kuler er på 10-12 gram. I dette tilfellet var de 17 gram store. Den nigerianske kvinnen skal ha sagt at hun egentlig skulle ha svelget mer, men at hun ikke orket.

Les flere nyheter fra iOslo.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.