*Nettavisen* Nyheter.

Dette kan du fritt kalle politiet

Politimannen ble blodig fornærmet, men retten syntes han var noe i overkant hårsår.

12.10.07 16:44

(iBergen.no) Den 30 år gamle storkjeftede bergenseren ble derfor ikke straffet for skjellsordene han slengte ut under en arrestasjon.

Utpekt som tyv
Det var 16. mai i år at vitner mente de hadde sett 30-åringen knabbe varer fra klesbutikken Vero Moda og sparke ned et reklameskilt utenfor Galleriet i Bergen sentrum. Den sterkt berusete mannen som sjanglet bortover gaten ble snart innhentet av en vekter som var blitt tilkalt.

Ikke lenge etter kom også politiet til stedet for å pågripe 30-åringen. Betuttet over å bli lagt i bakken og påført håndjern fyrte mannen av en verbal kraftsalve mot politimennene.

- Jævla Protectvekter
«Hva feiler det deg, din jævla Protectvekter?» hylte han, før han la til «svin» og «jødesvin». Han truet også med å slå politiet i hodet med en hammer.

For disse ordene ble den tidligere straffedømte mannen tiltalt for å ha forulempet en offentlig tjenestemann. Da saken ble behandlet i Bergen tingrett mandag møtte han ikke for å forklare seg. Men retten hadde ingen problem med å frifinne ham for protectvekter-utsagnet.

Ikke et skjellsord
«Selv om det riktignok er brukt et banneord, kan ikke begrepet "jævla Protectvekter" anses som et skjellsord eller forstås som en fornærmelig atferd i henhold til loven.» heter det i dommen.

For de andre uttalelsene ble han imidlertid dømt. Og fordi utskjellingen skjedde i prøvetiden for en annen dom, ble straffen strengere enn normalt.

«Tiltalte har (...) utvist stor aktivitet i forhold til å begå kriminelle handlinger, og dette må få konsekvenser for ham (...).» konkluderte retten, før den fastsatte en fellesstraff med forrige dom og ga 30-åringen 90 dager fengsel, hvor 21 dager ble gjort ubetinget.

Les flere nyheter på iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.