Gå til sidens hovedinnhold

Dette kan være brannfeller

Electrolux advarer mot en rekke oppvaskmaskiner.

«Om du eier en av de nevnte modeller så skal du slå av oppvaskmaskinen og ikke bruke den før den er kontrollert av en autorisert servicetekniker», skriver oppvaskmaskinprodusenten Electrolux i en annonse i landets største aviser tirsdag.

Årsaken er at de har benyttet en mulig feil komponent i flere av sine oppvaskmaskiner. Dette ble oppdaget i forrige uke.

Se hvilke modeller som kan være farlige til høyre i artikkelen.

- To branntilfeller
Feilen ved oppvaskmaskinene kan i verste fall få alvorlige konsekvenser.

- I verste fall kan det begynne å brenne, sier administrerende direktør Arne Håkon Burdal i Electrolux til Nettavisen.

- Har dette ført til noen branner?

- Det har vært to tilfeller av brann. Vi antar mest sannsynelig at denne feilen er årsaken, men dette er ikke bekreftet enda. Vi holder på å undersøke disse to maskinene, sier Burdal.

Han presiserer likevel at faren for brann er liten.

- Det er en kontakt som går inn i selve kontrollpanelet på oppvaskmaskinen som kan bli skadet under bruk. Men sannsynligheten for det er liten. Likevel ønsker vi å ta våre forholdsregler, sier direktøren.

Electrolux har besluttet å kontrollere alle oppvaskmaskinene som kan ha denne feilen, til sammen nærmere 9000 maskiner. Maskinene er solgt i perioden fra juli i fjor og frem til i dag.

- Maskiner som er kjøpt før dette er det ingen problemer med, påpeker Burdal.

- Slå av maskinen
I tre dager denne uka vil Elctrolux annonsere, der de ber folk som har disse maskinene om å ta kontakt. Produsenten jobber også med å innhente navnelister fra elektronikkjedene, og vil ta kontakt med kunder når de får vite hvem som har kjøpt maskin.

Burdal har et klart råd å komme med:

- Slå av maskinen, og ikke bruk den før den er kontrollert, sier han til Nettavisen.

- Men vil ikke folk bli uten oppvaskmaskin lenge nå når så mange maskiner skal sjekkes?

- Så fort vi får navn har dette første prioritet, og selv jobben for å se om det er feil er fort gjort, sier Burdal, og legger til at arbeidet ikke vil koste kundene noe.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot