RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette maleriet kostet 10 års fengsel

Foto: www.op.no (www.op.no)
Sist oppdatert:
Stjal millionmaleriet - må betale for skadene.

Natt til søndag 8. mars ble det svært så verdifulle kirkemaleriet «La de små barn komme til meg» stjålet fra Larvik kirke.

Fire personer ble pågrepet og tiltalt for tyveriet, og disse har allerede måttet møte i retten. Mandag kom Larvik tingrett med dom i saken.

Tre år til hovedmannen
I en pressemelding opplyser Vestfold politidistrikt at hovedmannen er dømt til tre års ubetinget fengsel. Han må også betale erstatning for skadene på maleriet. I tillegg den bilen og stigen som ble benyttet i forbindelse med tyveriet inndratt.

- Samlet dom for de fire tiltalte er på 10 år og tre måneders ubetinget fengsel. To norske statsborgere, en 46 åring født i Kosovo, og en 44 åring født i Makedonia, fikk begge to år og seks måneders fengsel, skriver politiet.

Den siste tiltalte, en nordmann på 34 år, fikk to år og tre måneders ubetinget fengsel.

- Samtlige fire tilsto
De fire tiltalte er også i fellesskap dømt til å betale mer enn 260.000 til forsikringsselskapet Van Ameyde Norway AS, samt Larvik felleskirkelige Råds egenandel på 50 000 kroner.

Maleriet av renessansekunstneren Lucas Cranach har en anslått verdi av opp mot 20 millioner kroner, og kom til rette få dager etter at det ble stjålet. Maleriet hadde da blitt påført skader som de dømte nå må erstatte.

- Vi tar dommen til etterretning og vil nøye lese gjennom denne for å vurdere en eventuell anke, sier politiinspektør Magnar Pedersen ved Vestfold politidistrikt.

Dommen er mildere enn påstanden som ble lagt ned fra aktors side.

- Dette må trolig sees i lys av at samtlige fire tilsto tyveriet, sier Pedersen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere