RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette skal det bli slutt på

Sist oppdatert:
Bare mager, dype utringinger og saggebukser under beltestedet gjør at Kjenn ungdomsskole nå lager regler for sømmelig påkledning.

Et enstemmig driftsstyre på Kjenn ungdomsskole i Akershus sa onsdag enstemmig ja til å innføre regler for akseptabel påkledning.

- Initiativet kom fra elevene selv. Dette er ikke noe vi voksne har dyttet på dem, sier rektor Hanne Sand til Nettavisen.

Ungdomsskolen har 315 elever, og mange har hatt meninger om hvordan man bør kle seg i skolesammenheng. I det nye skolereglementet heter det nå: «En Kjenn-elev skal ikke kle seg utfordrende». Nå skal en arbeidsgruppe med elever og lærere definere hva som er utfordrende påkledning og hva som er innenfor sømmelige grenser. Arbeidsgruppa skal også komme med forslag til sanksjoner for de som ikke følger de nye ordensreglene.

- Min definisjon av utfordrende påkledning er når buksa siger nedenfor rumpeballene, når utringninger overlater lite til fantasien eller når genseren er tre nummer for liten. Men det er min mening. Nå skal arbeidsgruppa komme med sine definisjoner, sier Kjenn-rektoren.

Hun er glad for at elevene ønsker å sette fokus på påkledning og ser tiltaket som en del av skolens dannelsesprosjekt og arbeid med å bevisstgjøre elevene i forhold til mote- og sexpress.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere