RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette står i Märthas mail

Sist oppdatert:
Denne uken sender Märtha mail til fem venner. Hva innholdet i mailen er ser du her.

(SIDE2): Prinsessen engasjerer seg gjerne i saker som gjør hverdagen bedre for vanskeligstilte barn og deres familier. Torsdag formiddag åpnet Prinsesse Märtha Louise det nye «Familienettet» på Oslo Plaza. Dette er en ny nettportal for familier med barn som har kronisk sykdom eller nedsatt funksjonsevne.

Lover å sende mail
Prinsessen tok sammen med de andre fremmøttet sidemannen i hånda og lovet på tro og ære at hun skulle sende en link til nettstedet Familienettet til fem andre.

- Jeg kommer til å holde det jeg har lovet, sa hun til Side2 på pressekonferansen etterpå.

Under talen til forsamlingen påpekte prinsessen at det er lett å føle seg ensom med sin skjebne om man får et barn som er handikappet eller med kronisk sykdom.

Enklere for familien
- I drømmen om å få barn er det alltid et friskt barn. Når dette ikke er tilfelle kan dette nettstedet være med på å gjøre livet litt enklere for de med syke barn. Det er ikke alltid så lett å orientere seg i jungelen av søknadsskjemaer og papirer, sa en engasjert prinsesse.

Prinsessen var i særdeles godt humør, og stilte velvillig opp for fotografer og øvrig presse, og svarte på alle spørsmål pressen måtte ha.

Dagliglivet skal gå opp
Også statsråd Bjarne Haakon Hanssen var tilstede og bedyret at han som arbeids- og inkluderingsminister lovet å sørge for at familier med funksjonshemmede barn skal føle at dagliglivet går opp, og at det skal bli enklere at begge foreldre er ute i jobb.

- Arbeidsplassen må være flinkere til å tilrettelegge, mente han.

Familieprosjektet er et satsningsområde under Nasjonalt kompetansesenter for læring og mestring ved Aker universitetssykehus HF. Innholdet i portalen vil ha fokus på rettigheter, hverdagsliv, sammensatte følelser og fritid - temaer av stor betydning for en vanskeligstilt gruppe. I tillegg vil det være mulighet for erfaringsutveksling og nettprat mellom nettstedets brukere.

Sjekk ut siden her: www.familienettet.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere