RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette stod i Vallas hånd

Sist oppdatert:
I Gerd-Liv Vallas hånd stod det «Kvinnelig LO-leder» og «Medarbeidersamtaler i dag» da hun deltok på Først og Sist fredag kveld.

Valla hadde laget det som så ut til å være en «jukselapp» i hånden under møtet med Frederik Skavland, skriver VG.

- Viktige momenter
- Det var noen ord for å huske noen momenter som var viktige å få med. Istedenfor å ha med seg en papirlapp hadde hun skrevet i hånden. Det gjør hun av og til, sier Vallas informasjonssjef, Jenny Ann Hammerø til avisen.

Medarbeidersamtalene ble tatt opp under intervjuet med Skavland. Valla sa i programmet at hun hadde hatt samtalene for å høre om Ingunn Yssens påstander om at LO-ansatte var nikkedukker uten meninger, var sanne. Hun fortalte at svaret hun hadde fått, var nei.

Ikke lik kritikk
Poenget «Kvinnelig LO-leder» fikk hun ikke tatt opp i programmet, men ifølge informasjonssjefen hadde Valla tenkt til å si at det kanskje var spesielle forventninger til henne som kvinnelig LO-leder, og at de mannlige LO-lederne før henne også hadde vært tøffe, men hadde ikke fått slik kritikk som hun har fått de siste dagene.

Dysser ned
Personalkonflikten mellom Valla og Yssen kan nå være i ferd med å bli en ubehagelig sak for regjeringen. Jens Stoltenberg vil ikke kommentere saken, og utenriksminister Jonas Gahr Støre dysser ned Martin Kolbergs henvendelse om UD-jobb for Ingunn Yssen, skriver Bergens Tidene.

- Siden jeg ble utenriksminister har jeg fått henvendelse fra fire ulike partier med forslag og oppfordringer om å vurdere folk med politisk erfaring fra disse partiene til stillinger i UD. Dette inkluderer opposisjonspartier som nå rekker pekefingeren mot Arbeiderpartiet, sier Støre til avisen.

Han påpeker at svaret også har vært det samme til alle partiene, nemlig at kandidatene blir pent nødt til å søke på ledige stillinger i UD.

- Provosert
Høyre-leder Erna Solberg er svært provosert over Støres uttalelser.

- Å likestille at man sier «hei, jeg har en flink person du kanskje kan bruke» med en partisak hvor Ap har søkt å løse en personkonflikt i LO er en usaklig lynavleder. Hvis han ikke ser at det er noe helt annet, er han et mindre reflektert menneske enn jeg trodde at han var, sier Solberg til avisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere