RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette svarte pappa-forkjemperen

Sist oppdatert:
Stig Breistein mener at menn systematisk diskrimineres av staten. Se hva han svarte på Nett-treff lørdag.

Lørdag er det Mannsdag, og pappaforkjemper Stig Breistein mener at menn har mer enn nok å kjempe for. Klokken 15 kan du møte ham og andre meningsfeller på Youngstorget i Oslo. Der markerer de Mannsdagen med appeller og demonstrasjonstog.

Kvinnegruppa Ottar mener at Mannsdagen er unødvendig. – Vi har kvinnedagen 8. mars. De resterende 364 dagene er mannsdager, sier styremedlem Elin Urke Håland.

- Lovbestemt diskriminering
- Menn er mer diskriminert enn kvinner. Kvinner er ikke lenger lovbestemt diskriminert. For menn finnes det lover og regler som diskriminerer. For det første har vi barneloven der det fremdeles står at fedre ikke er automatisk juridisk far til sitt eget barn. Dette har Likestillingsombudet tatt opp med Barne- og likestillingsdepartementet flere ganger, men de gjør ingenting med det. Kan det være fordi det sitter 80 prosent kvinner i dette departementet, sier Breistein til Nettavisen.

Selv vant han over staten i en bidragssak i 2004, men han mener at menn fremdeles har mer enn nok å kjempe for.

- Diskriminerende departement
- Det er først og fremst når du får barn at du merker diskrimineringen som mann. Samværssabotasje er et stort problem i dag. Mødre nekter fedrene å se barna sine etter samlivsbrudd, og det er i dag ingen praktiske muligheter for å stoppe det, sier Breistein.

Breistein gir Barne- og likestillingsdepartementet mye av skylden for at diskriminering mot menn ikke har kommet på dagsorden.

- Det som er interessant er at likestillingsdepartementet støtter 72 kvinnegrupper med betydelige midler, mens det ikke går penger til en eneste manns- og pappagruppe. Flere har søkt om å få støtte, men de får ikke fem flate øre. Dermed undergraver man demokratiet ved å betale kun den ene gruppen for å snakke. Slik går samfunnet rundt og tror at det bare er kvinner som diskrimineres, mens virkeligheten er en annen, sier Breistein.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere