RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette tjener Se og Hør-kjendisene

Sist oppdatert:
Se hvordan Se og Hør ga penger til horemamma, Sven O., politiet og hele kjendisgalleriet. Her er hele listen.

I boka om det indre liv i Se og Hør, «En helt vanlig dag på jobben», avslører forfatter Håvard Melnæs hvor utbredt sjekkheftejournalistikken i kjendisbladet er.

Kjendiser og vanlige folk har mottatt alt fra 10.000 til svimlende 100.000 kroner for å tipse om saker eller stille opp på reportasjer.

Både Mette-Marits ekskjærester og politifolk skal ifølge forfatteren ha blitt overtalt til å gi informasjon når Se og Hør har viftet med sjekkheftet.

Nettavisen har gått gjennom hele boka, og presenterer her hva samtlige kjendiser og andre tipsere har fått i kroner og øre fra Se og Hør.

Mette-Marit som skin-head
Tenåring som sa hun hadde hatt sex med Big-Brother Rodney, skal ifølge boka ha blitt tilbudt 20.000 kroner av Se og Hør.

Tippeligaspillere får mellom 10.000 og 20.000 kroner for en «hjemme hos-reportasje».

Et bilde av Mette-Marit uten hår ble godt betalt. En gammel bekjent av kronprinsessen fikk ifølge boka 30.000 kroner av Se og Hør for skinhead-bildet.

En eks-kjæreste av Mette-Marit ble tilbudt 5000 kroner for middag og en kveld på byen med Se og Hør-reporteren.

En annen eks-kjæreste fikk følgende tilbud fra daværende Se og Hør-reporter Håvard Melnæs:

- Du får tusen kroner i timen hvis du blir med meg en tur på pub. Blir vi der i fem timer, får du fem tusen kroner.

Sendte SMS i Ari-bryllup
Da Ari Behn begynte å vanke i de kongelige kretser, skal Se og Hør ha vært villig til å betale opptil 250.000 kroner for bilder av ham tatt av fotografen Per Heimly.

For å få ut detaljer fra Aris utdrikningslag, skal Se og Hør ha betalt 20.000 kroner til en kilde.

Den samme mannen fikk 10.000 kroner for informasjon om bryllupsfesten til prinsesse Märtha Louise og Ari. Under selve bryllupet sendte han tekstmeldinger til Se og Hør-reporteren.

I boka skildrer Melnæs hvordan Se og Hør lett punger ut 10.000 til 20.000 kroner til såkalte flykilder, folk som jobber på flyplasser eller i flyselskaper som tipser om kjendiser som er på tur.

En anonym kilde fikk et gavekort fra en charteroperatør til 15.000 kroner i forbindelse med et tips om Aris 30-årslag.

Horemamma krevde 100.000
Horemamma Bente Lyon er tydeligvis en knallsterk forhandler. Hun nøyde seg ikke med 10.000 i honorar – hun tok ifølge boka med en stor, sterk mann til Se og Hør og krevde 100.000 kroner for å stille opp.

Lyon måtte imidlertid gi seg, og godtok etter hvert et honorar som var mer enn halvparten av hva hun krevde: 40.000 kroner.

Å være i besittelse av telefonnumre som ikke finnes i telefonkatalogen, kan gi lettjente penger. Vedkommende som hadde nummeret til kvinnen som var gravid med John Carew - Susan Namuddus – skal ha fått 2000 kroner av Se og Hør.

Susan Namuddus, på sin side, fikk 40.000 kroner for en reportasje etter at Carew ikke ville vedkjenne seg barnet, og så 75.000 kroner for de første bildene av sønnen i Se og Hør.

Det er ikke bare kjendiser og kongelige som er godt stoff. Også politikere som åpner sine hjem, er god butikk.

For å få Carl I. Hagen til å vise fram sitt hjem i Bestumveien i Oslo, måtte Se og Hør ifølge Melnæs grave dypt i pengesekken. Daværende Frp-formann skal ha fått 100.000 kroner for reportasjen, som fungerte som rene salgsplakaten fordi den kom på trykk omtrent samtidig med at Hagen solgte huset og kjøpte «vaktmesterboligen» på Nøtterøy i Vestfold.

Carl I. Hagen skal ha fått 100.000 kroner i honorar for å åpne dørene til sitt hjem.

Ansiktsløftning til Cowboy-Laila
Håvard Melnæs hadde i sine år som Se og Hør-reporter et svært tett forhold til Mette-Marits far, Sven O. Høiby. Sven O. tjente svimlende beløp - mellom 300.000 og 400.000 kroner – bare i løpet av det første året de to kjente hverandre.

I tillegg betalte bladet for Sven O.s mobil.

Se og Hør fikk på den måten tilgang til en rekke private barndomsbilder av den kommende kronprinsessen.

Bladet syntes bryllupet mellom kronprinsessens far og eks-stripperen Renathe var så sensasjonelt at de var villige til å betalt til sammen rundt 100.000 kroner for å få alle bryllupssakende eksklusivt.

Alt i alt fikk ekteparet rundt 50.000 kroner for bryllupet, i tillegg ble alle reiseutgifter betalt.

En gang Sven O. var hjertesyk og innlagt på sykehus, skrev Se og Hør om det, uten Sven O.s viten. For å få ham blid igjen, skal bladet ha betalt ham 30.000 kroner.

Og når Sven O. fikk penger, dryppet det også på hans kjærester og bekjente.

Renathe Barsgård, stripperen som Sven O. var gift med i tre måneder, fikk 20.000 kroner for et oppslag der hun tok avstand fra nakenbilder som var publisert i Lek.

Nakenmodellen Lillian Müller fikk 15.000 kroner for å være med på en såkalt motereportasje sammen med Sven O. i 2003.

Da Märtha Louise og Ari Behn giftet seg, tok Se og Hør med Cowboy-Laila og Sven O. til Venezia. De to skulle hylle brudeparet. Sven O. og Cowboy-Laila kjente ikke hverandre før Se og Hør kom med ideen om Venezia-turen.

I tillegg til turen, fikk de begge klekkelig betalt: Sven O. skal ha fått mellom 30.000 og 40.000 kroner, mens Cowboy-Laila fikk 10.000 kroner og løfte om sponsing av en ansiktsløftning.

Klasket til av Runar Sørgaard
Mia Gundersen fikk 40.000 for at Se og Hør skulle få trykke nakenbildene tatt av henne på begynnelsen av 90-tallet.

Hun har også stilt opp en rekke ganger sammen med ektemannen Marcel Lelienhof – mot «fyrstelige honorarer», som Melnæs omtaler det i sin bok.

Artist Kenneth Sivertsen fikk 5.000 kroner ekstra for å ta av seg lua for fotografen etter operasjonen der en stor del av hodet var skjært bort.

Se og Hør hadde en rekke personlige reportasjer med Sivertsen etter bruddet med Herborg Kråkevik. Han skal ha fått mellom 10.000 og 20.000 kroner hver gang.

En norsk mann ble klasket til av Runar Sørgaard på jobben. Mannen hadde møtt Sørgaards kone, Carola, i St. Tropez. Han var blakk og hadde lånt penger av henne. Se og Hør fikk nyss om saken og betalte mannen 40.000 kroner, samt sponset en tur til Amsterdam for han og kompisen, for å få historien.

Ifølge Melnæs brukte Se og Hør 80.000 kroner på avlyttingsutstyr som de skulle bruke for på private fester der Mette-Marit var.

En av Mette-Marits beste venner fikk 5.000 kroner for å være muldvarp, men vedkommende røpet alt om overvåkingsutstyret i fylla, og det ble derfor ikke brukt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere