*Nettavisen* Nyheter.

Dette var en Rimi-butikk

Foto: Svein André Svendsen

Politi og redningsmannskaper leter gjennom den sammenraste Rimi-butikken.

03.03.09 12:58

Ingen er meldt savnet etter at taket på en Rimi-butikk i Larvik kollapset under store snømengder mandag, og politiet har ingen holdepunkter for at er folk i det sammenraste bygget. Likevel fortsatte de leteaksjonen i ruinene, blant annet med hjelp av gravemaskin og hund, til klokka var 21.39. Det ble ikke gjort noen funn.

Det var klokka 11.19 mandag politiet fikk melding om rasulykken i Frankendalsveien 95 på Hovland i Larvik. Ved 14-tiden startet arbeidet med å gjennomsøke bygget.

Søker med ruinhund
- Vi har gravemaskin og ruinhund på stedet. Dette vil ta tid, for vi må gå forsiktig fram i tillfelle det skulle være noen der inne, sa Heide da.

Har du tips om saken? Send SMS eller MMS til 1930, ring 21006010 eller send e-post til vaktsjef@nettavisen.no

Les også: Skoletak kollapset i Oslo

Det var ni personer inne i butikken da taket ga etter og deler av bygget raste. Det hadde på forhånd samlet seg store snømengder på det flate taket.

- Hørte et drønn
- Vi hørte et drønn. Da vi kom ut, så vi at veggen på bygget bulte ut, sier Svein Ingebretsen, som jobber på et sveiseverksted ved siden av.

Politiet rekvirerte ruinhund fra Oslo samt gravemaskin og kraner for å få bygningsdeler unna.

Kvinne lettere skadd
- En kvinne ble kjørt til Larvik sykehus med lettere skader. Det var fire ansatte og fem kunder inne i butikken da det raste, opplyser politiet til Nettavisen. Så langt tyder alt på at alle kom seg ut.

I minuttene etter ulykken ble det meldt at en kvinne kunne være savnet, men hun ble det senere gjort rede for, ifølge politiet.

Redningsmannskaper måtte vente
Politi, brannvesen og ambulanser var raskt på stedet, men av hensyn til sikkerheten for redningsmannskapene, kunne arbeidet med å gjennomsøke ruinene ikke starte umiddelbart. Det var fare for at bygget skulle rase enda mer sammen.

Store snømengder trolig årsak
Ifølge brannvesenet er det snømengdene som førte til at taket raste. Bygget har flatt tak. Det siste døgnet har det kommet 15 centimeter tung snø. Det var rundt 300 kvadratmeter av taket som raste, skriver Østlands-Posten.

Skal tåle mer snø
Bygget eies av Tema Eiendom i Arendal.

- Det er åpenbart snøen som har ført til at taket kollapset. Vi hadde en mann på taket i forrige uke for å måle snømengdene og kom da til at det ikke kunne være mer enn 200 kilo per kvadratmeter. Taket skal tåle 225 kilo, sier Ole Ottersland til Nettavisen.

1649

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.