Gå til sidens hovedinnhold

Dette Yr-trikset bør du lære deg

- Det er lett å bli lurt av gradestokken, sier meteorologen.

For å unngå lureri har Yr.no nå innført en ny funksjon, som sammenligner temperaturen på gradestokken med den du vil oppleve når du går ut døra.

– Det er forskjell på temperaturen på gradestokken og den man føler på kroppen, sier vakthavende meteorolog ved Meteorologisk Institutt, Marit Berger, ifølge Tønsberg Blad.

Se video her:

Selv de svakeste vindkastene kan få stor effekt på kuldefølelsen, og det er særlig om vinteren at «følt temperatur» blir aktuelt. For jo kraftigere vind, jo mer oppleves kulden.

I disse dager skal temperaturen ligge rundt null grader - men de fleste har nok allerede merket at selv om snøen har latt vente på seg så har kulden vært bitende, i Tønsberg-området.

– Med vind på opp mot 3/4 meter per sekund vil temperaturen føles opptil flere grader kaldere, sier Berger.

Slik finner du følt temperatur

Det lønner seg altså å sjekke den følte temperaturen på værmeldingen. Det gjøres ved å føre musepekeren over symbolet på værmeldingen på Yr.no - da titter det frem en oversikt over den reelle temperaturen, den følte temperaturen og tidspunktet det gjelder for.

Onsdag ettermiddag er det meldt 2 minusgrader og snø, men det følte værvarslet melder 8 minusgrader. Her er det altså seks grader temperaturforskjell.

Se flere saker i Tønsberg Blad

Reklame

NÅ: Knallpriser på skibriller, sportsbriller og solbriller fra Oakley

Kommentarer til denne saken