RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette Yr-trikset bør du lære deg


SURT: En gåtur om vinteren kan fort bli en sur opplevelse med sterke vindkast. Ved å sjekke den følte temperaturen blir det litt lettere å kle seg etter været. Bildet viser en godt innpakket kvinne i New York i romjulen.
SURT: En gåtur om vinteren kan fort bli en sur opplevelse med sterke vindkast. Ved å sjekke den følte temperaturen blir det litt lettere å kle seg etter været. Bildet viser en godt innpakket kvinne i New York i romjulen. Foto: Don Emmert (AFP)
Sist oppdatert:
- Det er lett å bli lurt av gradestokken, sier meteorologen.

For å unngå lureri har Yr.no nå innført en ny funksjon, som sammenligner temperaturen på gradestokken med den du vil oppleve når du går ut døra.

– Det er forskjell på temperaturen på gradestokken og den man føler på kroppen, sier vakthavende meteorolog ved Meteorologisk Institutt, Marit Berger, ifølge Tønsberg Blad.

Se video her:

Selv de svakeste vindkastene kan få stor effekt på kuldefølelsen, og det er særlig om vinteren at «følt temperatur» blir aktuelt. For jo kraftigere vind, jo mer oppleves kulden.

I disse dager skal temperaturen ligge rundt null grader - men de fleste har nok allerede merket at selv om snøen har latt vente på seg så har kulden vært bitende, i Tønsberg-området.

Det er ikke rent få grader i temperaturforskjell må den målte temperaturen og slik kuldegradene vil oppleves på grunn av kraftig vind.

– Med vind på opp mot 3/4 meter per sekund vil temperaturen føles opptil flere grader kaldere, sier Berger.

Slik finner du følt temperatur

Det lønner seg altså å sjekke den følte temperaturen på værmeldingen. Det gjøres ved å føre musepekeren over symbolet på værmeldingen på Yr.no - da titter det frem en oversikt over den reelle temperaturen, den følte temperaturen og tidspunktet det gjelder for.

Onsdag ettermiddag er det meldt 2 minusgrader og snø, men det følte værvarslet melder 8 minusgrader. Her er det altså seks grader temperaturforskjell.

Se flere saker i Tønsberg Blad

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere