RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Devold angrer ingenting

Sist oppdatert:
STORTINGET (TV 2 Nettavisen): Forsvarsminister Kristin Krohn Devold var krystallklar da hun åpnet høringen om salget Bolærne i Stortinget i ettermiddag. Folket skal få adgang til alle øyene. Les også: - Mot Bolærne-løsning.

Krohn Devold la vekt på at allmennheten nå for aller første gang får tilgang til 45 øyer i Ytre Oslofjord.

- Et overordnet mål for Forsvaret har vært å sikre allmennheten adgang til friluftsinteresser. Totalt blir nå 240 mål skjærgård tilgjengelig. I dette området har det stått adgang forbudt-skilt tidligere, sa Devold og understreket at hun selv har vært og sett på naturperlene.

- Det er nydelig, sier hun.

- Jeg vil anbefale folk å begynne å bruke øyene allerede nå, sier hun.

Det var Marit Nybakk (Ap) som ledet høringen i Stortingets forsvarskomité om salget av øya Østre Bolærne i til trossamfunnet Smiths venner.

Vil omgjøre slaget
Bakgrunnen for høringene er at Ap har fremmet et såkalt Dokument 8-forslag for å omgjøre salget. SV vil stemme sammen med Ap. Dermed er det Frp som sitter med makt til å finne en løsning på den etter hvert så betente saken. Hagen har varslet at han har en plan klar, men han vil ikke offentliggjøre den før etter høringen. Det begynner å haste for partiet å få til en løsning, for Stortinget skal stemme over saken i morgen.

Men Devold levnet ingen tvil om at hun ikke synes det er nødvendig at staten bruker penger på å gjøre om salget. Hun understreket at klausuler vil sikre allmennheten tilgang til alle områdene på Østre Bolærne. Det gjelder også bygningene, kaia og den lille marinaen på øya. Men personlig synes hun de ytterste skjærene i området er mest sjarmerende.

- Jeg må presisere at de ytterste skjærene er de fineste. Det er brygger på mange av dem, og jeg har personlig lagt til noen av. Men det er klart, en må studere kartet for å finne ut hvor det er trygt å gå,sa den båtglade forsvarsministeren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere