*Nettavisen* Nyheter.

Diesel lekket fra veltet tankbil

Foto: Jon Edvardsen/Grannar

1600 liter diesel har allerede sivet ut fra tanken som rommer 3000 liter.

17.01.08 11:33

(iBergen.no) Ulykken skjedde to kilometer øst for Etne på E134 like før klokken 08.00. Ingen personer skal være skadd.

3000 liter i tanken
Tankbilen kjørte i grøften og dieseltanken veltet på siden. De 3000 litrene med diesel begynte å sive ut fra ventilene som er lokalisert på tankens tak, men som etter veltet lå på siden.

- Det er til nå samlet opp 800 liter med diesel, sa operasjonsleder Trond Friberg ved Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til iBergen.no ved 09.30-tiden.

Sperrer trafikk
Halve tanken sto i fare for å lekke ut. All væsken som lå i høyde over ventilene kunne sive ut gjennom ventilene, som er plassert midt på den veltede tanken.

Klokken 10.15 hadde ytterligere diesel lekket ut.

- 1500-1600 liter med diesel er nå samlet opp, det er fremdeles usikkert hvor mye som totalt lekket ut, sier Friberg i en oppdatering.

Mest sannsynlig vil det bli behov for ytterligere sanering av det forurensede området. Et av forslagene er å fjerne jorden som er tilsølt av diesel.

Tankbilen kom vestfra og kjørte ut på høyre side i Mosvingen rett øst for Etne sentrum. Den sperret for deler av trafikken.

Kranbil i køen
I køen som dannet seg umiddelbart ved ulykkesstedet, befant det seg en kranbil med kapasitet til å løfte den veltede tanken. Den ble øyeblikkelig satt i arbeid av politiet på stedet.

Etter to timers arbeid ble tilhengeren vippet opp på rett kjøl igjen.

Av frykt for brann- og eksplosjonsfare ble tankbilen skumlagt av brannvesenet.

Politiet tro årsaken til uhellet kan være problemer ved møting mellom to store kjøretøyer, tankbilen og en større anleggmaskin.

Les flere nyheter på iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag