Nedenfor kan du se trafikken langs Trondheimsveien inn mot Oslo tirsdag morgen. Der var det fint lite som minnet om rushtrafikk.

Les også: Nå er det dieselforbud på Oslo-veiene
Les også: Oslo-politiet: - Vi blir nedringt om dieselforbudet

Færre biler på veiene

Veitrafikksentralen konstaterer at det tirsdag morgen var det mindre trafikk enn vanlig inn til Oslo.

- Vi merker at det ikke er så mye trafikk som en vanlig tirsdag, men årsaken til dette vet vi ikke, sier trafikkoperatør Dag Rune Sneve ved Veitrafikksentralen til Nettavisen.

Fra klokken 6 tirsdag morgen ble det forbudt å kjøre dieselbil på kommunale veier i Oslo. Det betyr at dersom du pendler fra byer og tettsteder rundt hovedstaden som Drammen, Ski eller Jessheim, så kan du kjøre de første 30-40 kilometerne, før du ikke lenger har lov å kjøre bil.

Les også: Dieselforbudet: Så langt kan du kjøre dieselbil til jobb, men ikke lenger
Les egen sak: Forbyr diesel-kjøring selv om Oslo-luften er bra nå

Om det er dieselforbudet som førte til mindre trafikk på veiene inn til Oslo tirsdag, tør ikke veitrafikksentralen å konkludere med. Faktum er uansett at det var lite kø på E6 fra nord og inn mot Oslo.

Du kan sjekke reisetidene rundt Oslo her.

- Nedbøren kan ha hjulpet

Christine Solbakken, kommunikasjonssjef i Norsk institutt for luftforskning (NILU), sier til Nettavisen at nedbøren som kom natt til tirsdag kan ha hjulpet noe på forurensningen.

- Det at vi fikk nedbør i form av snø kan ha hjulpet. Nå blir det spennende å se hva som skjer i neste rushperiode fra 16-tiden. Klokka 10 nærmet målestasjonen på Alnabru seg oransje nivå, så det blir spennende å se utover dagen. Vi har ikke oversikt over hvor mange som har latt dieselbilen stå, men vi tror mange fulgte oppfordringen og at dette har gitt et positivt utslag, sier Solbakken.

HTML EMBED
embedNAvideo("Hrnqqxzow9GcAwNTPhskVA", false)