RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Diplomat avviser narkopåstander

Den norske diplomaten i Sør-Afrika avviser at hans sønner har dopet en 12 år gammel jente med narkotika. Han ser fram til at etterforskningen får fakta på bordet.

- Jeg venter på resultatet av etterforskningen som pågår, og er helt sikker på at denne etterforskningen vil vise at sønnene mine ikke har gjort noe galt, sier diplomaten til TV 2 Nettavisen.

Diplomaten er i Norge på en arbeidstur, men ønsker ikke å stå fram offentlig av hensyn til familien.

Det var sist fredag at en 12 år gammel jente i den fasjonable forstaden Douglasdale nord for Johannesburg ble forgiftet av det man tror er rohypnol blandet i drops. Jenta ble fraktet til sykehus og skal nå være i god behold.

På grunnlag av hendelsen tok først et vaktselskap, og deretter politiet, seg inn i hjemmet til diplomaten. Politiet i Johannesburg understreker likevel overfor VG at ingen er mistenkt i saken.

Etter det TV 2 Nettavisen forstår, benekter ikke guttene at de har gitt godterier til jenta, men stiller seg uforstående til at det skal ha vært rohypnol i godteriet. Sønnene skal ha kjøpt Haloween-godteri på gata. Både de selv og andre venner hadde spist av godteriet, men bare den 12 år gamle jenta fikk en reaksjon.

Etterforskningen har skapt reaksjoner både hos diplomaten selv, men også i det norske utenriksdepartementet.

- Vi har bedt sør-afrikanske myndigheter om en forklaring på hva skjedd. Dette er et klart brudd på Wien-konvensjonen når det gjelder diplomatisk immunitet, sier informasjonssjef Karsten Klepsvik i Utenriksdepartementet til TV 2 Nettavisen.

Klepsvik sier at ved et eventuelt lovbrudd skulle sørafrikanske myndigheter ha kontaktet norske myndigheter for eventuelt å få løst personene fra sin diplomatiske immunitet. I dette tilfellet tok et vaktselskap seg inn i huset før politiet ankom stedet.

- Selvtekt er en alvorlig sak selv hos oss. Det andre er at man har et etablert internasjonalt regelverk for vern av diplomater, sier Klepsvik.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere